Hjemmelavet is (flødeis)

Cremet lækker flødeis! Der er da næsten ikke noget bedre, enten som en dejlig afslutning på måltidet eller som en kølig forfriskning. Jeg elsker is, men flødeis er den bedste is, der findes!
Jeg har tidligere lavet Mars is og hjemmelavede Mars isbarer og Mars is kugler, men nu skulle det altså være en helt klassisk flødeis med vaniljesmag - det er nemlig noget, ALLE kan lide!
Jeg har ingen is-maskine, men jeg har en smart "is-maskine-skål" i stedet, som skal sættes på ens røremaskine. Skålen kommes i fryseren inden brug, så den er helt kold, når den sættes på røremaskinen. Du kan selvfølgelig lave opskriften på en ismaskine. Eller som et alternativ kan du komme den i fryseren i en skål og røre i den cirka én gang hver halve time mens den køler ned.
Det blev til den bedste is, jeg nogensinde har lavet!
-
Start med at flække vaniljestangen og skrab kornene ud af den ene side.
-
Kom vaniljekornene over i en skål.
-
Hæld sødmælk og piskefløde i en gryde.
-
Kom den tomme vaniljebælg (den ene halve) med i gryden.
-
Lad det koge op, imens du rører i det.
-
Kom rørsukker og æggeblommer i skålen med vaniljekornene og pisk det sammen.
-
Fisk den halve vaniljebælg op af gryden.
-
Rør i gryden, imens du ganske langsomt og i en tyng stråle hælder den opvarmede blanding over i æggesnapsen.
-
Hæld det hele tilbage i gryden.
-
Lad det hele varme langsomt op, imens du pisker i det. Det skal ikke op og koge, men blot ramme cirka 85 grader celsius.
-
Tag det af varmen og hæld det over i en bøtte.
-
Put låg på bøtten og sæt bøtten på køl i minimum tre - fire timer.
-
Tag den iskolde "is-maskine-skål" ud af fryseren og sæt den på røremaskinen.
-
Hæld den afkølede iscreme i skålen.
-
Lad maskinen røre cremen sammen til en cremet softice.
Herefter kan isen spises med det samme, eller den kan kommes på en bøtte og sættes i fryseren. Tag den op 15 - 30 minutter inden servering, så den får en perfekt cremet konsistens. Velbekomme!



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.