fbpx 🍫Hjemmelavet flødeboller | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet flødeboller

Hjemmelavet flødeboller
Sidst ændret:
Mandag den 20. juli, 2020 - 10:31
Beskrivelse

Dansk hygge betyder, at der skal noget spiseligt på bordet! Hygge og spisning er nærmest to sider af samme sag.

Her er flødeboller et supergodt bud på rigtig "hygge", fordi det er dejligt nemt lige at snuppe en enkelt eller to eller tre.

Det er bare ikke alle flødeboller, der er lige lækre, og her hentyder jeg ufortrødent til de færdigkøbte eller fabrikslavede. Øv, hvor kan de bare variere i kvaliteten!

Hjemmelavet flødeboller

Jeg synes ofte ikke, at chokoladen er helt sprød eller tyk nok (der må altså gerne være noget at bide igennem!). Og så er fyldet heller ikke altid lige "fast" og cremet nok til min smag.

Så jeg foretrækker at lave mine egne flødeboller, og herunder viser jeg dig, hvordan jeg sommetider vælger at gøre. Marengsfyldet er nemlig ikke overtrukket med chokolade, men i stedet dækket af en chokoladeskal, hvilket giver en rigtig spændende variation til de helt almindelige overtrukne flødeboller.

Denne gang lavede jeg flødebollerne med færdigkøbte mørdejsbunde, så det var dejligt nemt! Du kan også bruge kiks eller vaffelbunde - eller bage bundene selv! Marcipanbunde er altid et hit.

 

Hjemmelavet flødeboller opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
20 flødeboller
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fyld)
6 cl Vand
185 g Sukker (til sukkerlagen)
1 tsk Sukker (til æggehviden)
  Opskriftsgruppe (Bunde)
20 Mørdejsbunde (eller kiks, vaffel eller marcipanbunde)
  Opskriftsgruppe (Chokoladeskaller)
Vejledning

Fyld

  1. Bring en gryde med vand, sukker og sirup i kog.

  2. Lad sukkerlagen koge op til 121 grader og tag så gryden af varmen. Her er du nødt til at bruge et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.

  3. Pisk æggehvider og sukker til en let fast masse med en elpisker.

  4. Hæld herefter, lidt efter lidt, sukkerlagen over i skålen med den piskede masse. Fortsæt med at piske imens sukkerlagen tilsættes. Pisk i cirka et kvarter.

  5. Kom skummet over i en sprøjtepose med glat tyl.

 

Bunde

  1. Fordel flødebollebundene ud på et stykke bagepapir.

  2. Sprøjt skummet ud på hver bund: Hold sprøjteposen i en lodret vinkel cirka 1 centimeter over bunden og sprøjt skummet ud i en cirkulær bevægelse, så der dannes en "skumkugle".

 

Chokoladskaller

  1. Hak chokoladen groft og smelt den stille og roligt over et vandbad.

  2. Lad temperaturen nå op til 55 grader celsius.

  3. Skru herefter ned for komfuret, så temperaturen på chokoladen falder til 28 - 29 grader celsius.

  4. Skru nu op for komfuret, så chokoladen når 31 grader celsius.

  5. Hæld chokoladen over i silikoneformen og sørg for at chokoladen dækker formene fuldstændigt.

  6. Vend silikoneformen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ud på et stykke bagepapir.

  7. Vend igen silikoneformen om og lad chokoladen stå og størkne.

  8. Tag forsigtigt de størknede chokoladeskaller ud af formen og læg én chokoladeskal på hver flødebolle.

  9. Flødebollerne er nu klar til servering.

Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Flødeboller med kransekagebund
Opskrift
Birgitte R.
Citronflødeboller
Opskrift
Anette
Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Italiensk marengs
Opskrift
Anette
LEGO flødeboller
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier