fbpx 🍫Hjemmelavet flødeboller | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet flødeboller

Hjemmelavet flødeboller
Sidst ĂŚndret:
Mandag den 30. marts, 2020 - 13:46
Beskrivelse

Dansk hygge betyder, at der skal noget spiseligt pĂĽ bordet! Hygge og spisning er nĂŚrmest to sider af samme sag.

Her er flødeboller et supergodt bud pü rigtig "hygge", fordi det er dejligt nemt lige at snuppe en enkelt eller to eller tre.

Det er bare ikke alle flødeboller, der er lige lÌkre, og her hentyder jeg ufortrødent til de fÌrdigkøbte eller fabrikslavede. Øv, hvor kan de bare variere i kvaliteten!

Hjemmelavet flødeboller

Jeg synes ofte ikke, at chokoladen er helt sprød eller tyk nok (der mü altsü gerne vÌre noget at bide igennem!). Og sü er fyldet heller ikke altid lige "fast" og cremet nok til min smag.

Sü jeg foretrÌkker at lave mine egne flødeboller, og herunder viser jeg dig, hvordan jeg sommetider vÌlger at gøre. Marengsfyldet er nemlig ikke overtrukket med chokolade, men i stedet dÌkket af en chokoladeskal, hvilket giver en rigtig spÌndende variation til de helt almindelige overtrukne flødeboller.

Denne gang lavede jeg flødebollerne med fÌrdigkøbte mørdejsbunde, sü det var dejligt nemt! Du kan ogsü bruge kiks eller vaffelbunde - eller bage bundene selv! Marcipanbunde er altid et hit.

 

Hjemmelavet flødeboller opskrift

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
20 flødeboller
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fyld)
6 cl Vand
185 g Sukker (til sukkerlagen)
1 tsk Sukker (til ĂŚggehviden)
  Opskriftsgruppe (Bunde)
20 Mørdejsbunde (eller kiks, vaffel eller marcipanbunde)
  Opskriftsgruppe (Chokoladeskaller)
Vejledning

Fyld

  1. Bring en gryde med vand, sukker og sirup i kog.

  2. Lad sukkerlagen koge op til 121 grader og tag sü gryden af varmen. Her er du nødt til at bruge et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.

  3. Pisk Ìggehvider og sukker til en let fast masse med en elpisker.

  4. HĂŚld herefter, lidt efter lidt, sukkerlagen over i skĂĽlen med den piskede masse. FortsĂŚt med at piske imens sukkerlagen tilsĂŚttes. Pisk i cirka et kvarter.

  5. Kom skummet over i en sprøjtepose med glat tyl.

 

Bunde

  1. Fordel flødebollebundene ud pü et stykke bagepapir.

  2. Sprøjt skummet ud pü hver bund: Hold sprøjteposen i en lodret vinkel cirka 1 centimeter over bunden og sprøjt skummet ud i en cirkulÌr bevÌgelse, sü der dannes en "skumkugle".

 

Chokoladskaller

  1. Hak chokoladen groft og smelt den stille og roligt over et vandbad.

  2. Lad temperaturen nĂĽ op til 55 grader celsius.

  3. Skru herefter ned for komfuret, sĂĽ temperaturen pĂĽ chokoladen falder til 28 - 29 grader celsius.

  4. Skru nu op for komfuret, sĂĽ chokoladen nĂĽr 31 grader celsius.

  5. HÌld chokoladen over i silikoneformen og sørg for at chokoladen dÌkker formene fuldstÌndigt.

  6. Vend silikoneformen pü hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ud pü et stykke bagepapir.

  7. Vend igen silikoneformen om og lad chokoladen stü og størkne.

  8. Tag forsigtigt de størknede chokoladeskaller ud af formen og lÌg Ên chokoladeskal pü hver flødebolle.

  9. Flødebollerne er nu klar til servering.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Citronflødeboller
Opskrift
Anette
Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Italiensk marengs
Opskrift
Anette
LEGO flødeboller
Opskrift
Anette