fbpx Grillet hummer đź‘Ś | opskrifter | GastroFun.dk

Grillet hummer

Grillet hummer
Underrubrik
Dansk hummer pĂĄ grill
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. marts, 2019 - 09:10
Beskrivelse

Hummer rimer på luksus, og når der er sæson for dansk hummer i juli og august, bør du virkelig unde dig selv at prøve denne guddommelige spise. Det er dyrt, men dejligt!

En dansk hummer har hvidt og fast kød, hvorimod en canadisk hummer er mere grov og trævlet i kødet. Derfor anses dansk hummer også for at være en stor delikatesse.   

Selve aflivningen af hummeren kan for nogle måske virke lidt voldsomt, hvis man ikke har prøvet det før. En hummer indeholder en masse nervetråde, og da den først bliver dræbt umiddelbart inden tilberedningen, vil der gå en rum tid, inden nervetrådene holder op med at bevæge sig. Man skal dog vide, at anvender man den rette aflivningsmetode (se beskrivelsen samt videoen længere nede) dør hummeren øjeblikkeligt og vil på ingen måde lide.   

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Ingredienser
2 hummere (dansk hummer)
  Olie (neutral olie)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Start med at aflive din hummer. En skarp kniv jages ned i det kryds, hummeren har i hovedet. Den dør øjeblikkeligt ved denne behandling og vil nu intet kunne mærke. Grunden til, at den fortsat bevæger sig skyldes udelukkende de mange nervetråde, hummeren indeholder.

Hummer pĂĄ grill

Her er hummeren aflivet og halveret. Rognen skrabes af kødet med en ske. Kødet pensles med en blanding af neutral olie, salt og peber. 

Hummer pĂĄ grill

Hummeren grilles først med kødsiden nedad i 30 sekunder. Derefter vendes den, og den grilles på den anden side i cirka 4 minutter. 

Hummer pĂĄ grill

Server med brød og aioli/mayo (se vores forskellige opskrifter på disse ting her eller her).

Hummer pĂĄ grill

Noter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion