fbpx 🍔 Gourmet burger 🍔 | opskrifter | GastroFun.dk

Gourmet burger

Gourmet burger
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. november, 2019 - 14:57
Beskrivelse

En rigtig luksusburger bestående af godt, krogmodnet og friskhakket oksekød, hjemmebagte burgerboller og tørsaltet, sprødstegt bacon.

Burgerne serveres med fyld af agurker, babyspinat, syltede løg og hjemmelavet ketchup.

Et fantastisk måltid, der også vil vække stor glæde hos gæster. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Burgerboller)
20 g Gær
1⁄2 l Vand (lunkent)
700 g Hvedemel
100 g Smør (blødt)
1 Æg (til pensling)
  Sesamfrø (til drys)
  Opskriftsgruppe (Bøf)
500 g Hakket Oksekød (af krogmodnet kød (se mere info i vejledningen).)
  Opskriftsgruppe (Servering)
200 g Bacon (hjemmelavet, tørsaltet bacon (se i noten).)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
  Agurk (i skiver (kan erstattes tomater))
  Ketchup (gerne hjemmelavet - se note.)
Vejledning

Burgerboller:

Smuldr gæren i et dejfad, en stor skål eller i en røremaskine.

Tilsæt vand og salt og opløs gæren heri.

Rør hvedemel i gærvæsken, til du har en lind dej.

Tilsæt det bløde smør i små klumper og rør dejen godt sammen.

Tilsæt nu så tilpas meget mel, at dejen bliver smidig og æltbar. Den må absolut ikke være tør, men skal være let fugtig. 

Lad dejen hæve under et fugtigt klæde - alternativt kan du bruge en badehætte - i cirka 30 minutter.

Slå dejen ned og form den til flade boller (se billedet).

Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.

Pensl de færdighævede boller med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag bollerne i 10 minutter ved 210 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Lad burgerbollerne afkøle på en bagerist.

 

Bacon: 

Steg baconen sprød på en tør pande ved middelhøj varme.

Tag din bacon af panden og placer dem på fedtsugende papir indtil de skal bruges.

De smider ret meget baconfedt, som du bare skal lade blive på din pande.

 

Bøffer

Bøfferne er lavet af hjemmehakket, krogmodnet (dryaged) oksebov- og spidsbryst. Det er kød af en virkelig god kvalitet, så det er vigtigt, at de ikke bliver stegt for længe og dermed bliver tørre og kedelige. 

Gourmet Burger

Form kødet til lidt flade hakkebøffer og drys dem med salt og peber på begge sider.  

Steg bøfferne i stegefedtet fra baconen i 4 minutter på den ene side.

Gourmet Burger

Herefter vendes kødet. Under stegningen øses gavnligt af baconfedtet over bøffen, så den stegte overflade forbliver saftig.

Gourmet Burger

Efter cirka et minut lægges en skive cheddarost ovenpå.

Gourmet Burger

Kødet steger nu videre i 3 minutter, hvorefter det tages af panden. Lad bøfferne hvile utildækkede i 2 minutter inden servering.

Gourmet Burger

Servering:

Server de lækre bøffer i en burger med hjemmebagte burgerboller og fyld af f.eks.:

  • Babyspinat
  • Skiver af agurk eller tomater
  • Syltede rødløg - vi har en god og nem opskrift lige her
  • Hjemmelavet, tørsaltet bacon - smager fantastisk og kan findes her 
  • Hjemmelavet ketchup - se vores lækre og nemme opskrift her
  • Burgerdressing eller cremefraiche dressing
Noter

Se videoen for yderligere info og gode råd:



Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion

Kommentarer