Gourmet burger

En rigtig luksusburger bestående af godt, krogmodnet og friskhakket oksekød, hjemmebagte burgerboller og tørsaltet, sprødstegt bacon.
Burgerne serveres med fyld af agurker, babyspinat, syltede løg og hjemmelavet ketchup.
Et fantastisk måltid, der også vil vække stor glæde hos gæster.
Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:
I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.
Burgerboller:
Smuldr gæren i et dejfad, en stor skål eller i en røremaskine.
Tilsæt vand og salt og opløs gæren heri.
Rør hvedemel i gærvæsken, til du har en lind dej.
Tilsæt det bløde smør i små klumper og rør dejen godt sammen.
Tilsæt nu så tilpas meget mel, at dejen bliver smidig og æltbar. Den må absolut ikke være tør, men skal være let fugtig.
Lad dejen hæve under et fugtigt klæde - alternativt kan du bruge en badehætte - i cirka 30 minutter.
Slå dejen ned og form den til flade boller (se billedet).
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
Pensl de færdighævede boller med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag bollerne i 10 minutter ved 210 grader, til de er gyldne og gennembagte.
Lad burgerbollerne afkøle på en bagerist.
Bacon:
Steg baconen sprød på en tør pande ved middelhøj varme.
Tag din bacon af panden og placer dem på fedtsugende papir indtil de skal bruges.
De smider ret meget baconfedt, som du bare skal lade blive på din pande.
Bøffer
Bøfferne er lavet af hjemmehakket, krogmodnet (dryaged) oksebov- og spidsbryst. Det er kød af en virkelig god kvalitet, så det er vigtigt, at de ikke bliver stegt for længe og dermed bliver tørre og kedelige.
Form kødet til lidt flade hakkebøffer og drys dem med salt og peber på begge sider.
Steg bøfferne i stegefedtet fra baconen i 4 minutter på den ene side.
Herefter vendes kødet. Under stegningen øses gavnligt af baconfedtet over bøffen, så den stegte overflade forbliver saftig.
Efter cirka et minut lægges en skive cheddarost ovenpå.
Kødet steger nu videre i 3 minutter, hvorefter det tages af panden. Lad bøfferne hvile utildækkede i 2 minutter inden servering.
Servering:
Server de lækre bøffer i en burger med hjemmebagte burgerboller og fyld af f.eks.:
Se videoen for yderligere info og gode råd:



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.
Kommentarer
Det skal prøves--
Hold nu maule, den ser sgu lækker ud
Som svar til Det skal prøves-- af Food N' Fun
Mange tak - det smagte også…
Mange tak - det smagte også fremragende :-)
Kompliment
Rigtig flot burger du har lavet!! Jeg elsker når jeg ser sådan nogle fede burgers!!! Det er derfor jeg har åbnet https://cafemauritz.dk/
Som svar til Kompliment af miguelrodriguez
Re: Kompliment
Tak for det.
Held og lykke med dit projekt.