fbpx Hjemmelavet ketchup 🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup
Beskrivelse

Prøv at lave din egen ketchup. Den bliver sød og smagfuld og smager friskere end den, du kender fra supermarkedet. Har du selv tomater i drivhuset, er dette desuden en god måde at få brugt nogle af dem på. 

Udbytte
7 dl.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
600 g Tomater (evt. cherry- eller blommetomater)
1 spsk Brun farin
2 tsk Salt
1 tsk Paprika
Vejledning

Skyl og halvér tomaterne, og læg dem i en gryde sammen med brun farin, hvidvinseddike, salt, paprika og worcestershiresauce. 

Bring tomaterne i kog, sku ned, og lad dem småsimre i 10 minutter.

Lad tomaterne køle lidt af. Blend dem til en jævn puré, dette er nemmest med en stavblender direkte i gryden.

Hæld tomatketchuppen på rengjorte glas eller flasker, og luk dem godt. Ketchuppen kan holde sig i 2-4 uger på køl.

Tip: Ketchuppen kan smages til, præcis som du ønsker - fx med friske krydderurter, tørrede krydderier eller chili. Prøv dig frem med små smagsskåle, til du  får en ketchup, som passer lige præcis til din smag. Eller del ketchuppen op i mindre portioner, som du smager til på forskellig vis og opbevarer i små glas. 

 

Ketchup

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier