fbpx ✅Hjemmelavet 🍅ketchup | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 08:26
Beskrivelse

Prøv at lave din egen ketchup.

Den bliver sød og smagfuld og smager friskere end den, du kender fra supermarkedet.

Har du selv tomater i drivhuset, er dette desuden en god måde at få brugt nogle af dem på. 

Sværhedsgrad
Udbytte
7 dl.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
600 g Tomater (evt. cherry- eller blommetomater)
1 spsk Brun farin
2 tsk Salt
1 tsk Paprika
Vejledning

Skyl og halvér tomaterne, og læg dem i en gryde sammen med brun farin, hvidvinseddike, salt, paprika og worcestershiresauce. 

Bring tomaterne i kog, sku ned, og lad dem småsimre i 10 minutter.

Lad tomaterne køle lidt af. Blend dem til en jævn puré, dette er nemmest med en stavblender direkte i gryden.

Hæld tomatketchuppen på rengjorte glas eller flasker, og luk dem godt. Ketchuppen kan holde sig i 2-4 uger på køl.

Tip: Ketchuppen kan smages til, præcis som du ønsker - fx med friske krydderurter, tørrede krydderier eller chili. Prøv dig frem med små smagsskåle, til du  får en ketchup, som passer lige præcis til din smag. Eller del ketchuppen op i mindre portioner, som du smager til på forskellig vis og opbevarer i små glas. 

 

Ketchup

Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet Heinz ketchup
Opskrift
Per Asmussen
Remoulade
Opskrift
Per Asmussen
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Syltede grønne tomater
Opskrift
Anne Mette Autzen
Hotdog
Opskrift
Anette
Alt du skal vide om tomat
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier