fbpx Glutenfri rugbrød ✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Glutenfri rugbrød

Glutenfri rugbrød
Underrubrik
Risrugbrød
Sidst ændret:
Mandag den 14. oktober, 2019 - 07:37
Beskrivelse

Et lækkert, glutenfrit rugbrød fyldt med gode kerner og kogte, røde ris.

Rugbrødet indeholder kogte ris, der udover at binde dejen sammen giver det færdige brød en lækker, svampet konsistens.

Brødet er hurtigt at røre sammen og skal hverken hæve eller efterhæve.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
2 timer
Ingredienser
2 dl Røde ris
4 dl Vand
3 Æg
2 spsk Loppefrøskaller ( f.eks. Husk)
1 dl Sesamfrø
1⁄2 dl Chiafrø
1⁄2 dl Rapsolie
1 tsk Salt
Vejledning

Kom ris og vand i en gryde og kog risene efter pakkens anvisning.

Lad risene afkøle en smule efter kogningen.

Kom æg og loppefrøskaller i en stor røreskål eller dejfad. Bland det grundigt.

Tilsæt kerner, frø, olie og salt og rør dejen godt sammen.

Tilsæt de kogte, røde ris og rør igen godt i dejen.

Kom dejen i en rugbrødsform smurt godt med smør eller olie.

Bag rugbrødet i en time ved 180 grader uden varmluft. 

Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.

Vent med at skære af brødet, til det er helt afkølet.

Glutenfri rugbrød

 

Noter

Bag gerne mere end et brød, når du alligevel er i gang. De færdige brød kan fryses.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Sociale medier
Læs også
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion
Hjemmebagt glutenfri rugbrød
Opskrift
Lene Barner Dyg
Glutenfri rugbrød med grøntsager
Opskrift
Lene Barner Dyg
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Surdej til rugbrød
Opskrift
Anette
Rugbrød uden surdej
Opskrift
Anette
Øllebrød med æggesnapscreme
Opskrift
fadlsforlag