Glutenfri pærekage

Glutenfri pærekage
Sidst ændret:
Tirsdag den 26. marts, 2019 - 10:36
Beskrivelse

Her er mit bud på en glutenfri grundkage. Den kan varieres i masser af retninger, f.eks. ved at erstatte pære med blommer, fersken, bær, eller lignende samt tilsætte kakao, vanilje eller citrusskal i dejen.

Selvom kagen er uden gluten, så behøver man ikke at gå ned på den gode smag.

Nu glemte jeg at tage et billede af kagen, men den ligner ret meget denne pærekage, som jeg lavede med hvedemel.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
4 Æg
140 g Sukker
60 g Rismel
1 tsk Bagepulver
  Salt (3 drej på kværn)
1 ds Pærer (Eller 4-5 friske pære - evt. 50/50)
Vejledning

Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt og en elpisker.

Slå æggene ud i skålen.

Vej sukkeret i den dybe tallerken og hæld det ned i den store skål.

Pisk æg og sukker til en luftig creme.

Vej mel af i den dybe tallerken, tilsæt bagepulver og salt.

Vend melblandingen forsigtigt rundt i cremen.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Så er der 2 muligheder - dåsepærer eller friske pærer:

A) Tag pærerne op af dåsen og dub dem med køkkenrulle, så de næsten er tørre.

ELLER 

B) Skyl de friske pærer og skær dem i kvarte.

Læg pærerne i et ildfast fad og hæld dejen over dem.

Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter.

Noter

Tip: Man kan bruge lige den frugt, man har lyst til eller bage kagen uden og så servere den med friske bær.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier