fbpx 🍐Pærekage🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Pærekage

Pærekage
Sidst ændret:
Tirsdag den 26. marts, 2019 - 10:47
Beskrivelse

Pærekagen er en grundkage, som man kan variere på utallige måder.

I stedet for pære kan man bruge forskellige typer bær, blommer, fersken, kirsebær - you name it!

Man kan også tilføje citrusskal, vanilje eller kakao.

Den er sjov at bruge med børnene, fordi de kan få lov at eksperimentere med smagen, fordi den er så enkel. 

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
4 Æg
120 g Sukker
100 g Hvedemel
  Salt (3 drej fra kværn)
1 ds Pærer (Eller 4-5 friske pære - evt. 50/50)
Vejledning

1.    Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt og en elpisker.

2.    Slå æggene ud i skålen.

3.    Vej sukkeret i den dybe tallerken og hæld det ned i den store skål.

4.    Pisk æg og sukker til en luftig creme.

5.    Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.

6.    Tilsæt salt og rør rundt.

7.    Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

8.    Så er der 2 muligheder - dåsepærer eller friske pærer:

A) Tag pærerne op af dåsen og dub dem med køkkenrulle, så de næsten er tørre.

ELLER 

B) Skyl de friske pærer og skær dem i kvarte.

9.    Læg pærerne i et ildfast fad og hæld dejen over dem.

10.    Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter.

 

Noter

Tip: Man kan bruge lige den frugt, man har lyst til eller bage kagen uden og så serverede den med friske bær!

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Tags

Sociale medier
Læs også
Æbletærte
Opskrift
Thomas
Tvebakkekage
Opskrift
Thomas
Gulerodskage
Opskrift
Thomas