Pærekage

Pærekagen er en grundkage, som man kan variere på utallige måder.
I stedet for pære kan man bruge forskellige typer bær, blommer, fersken, kirsebær - you name it!
Man kan også tilføje citrusskal, vanilje eller kakao.
Den er sjov at bruge med børnene, fordi de kan få lov at eksperimentere med smagen, fordi den er så enkel.
1. Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt og en elpisker.
2. Slå æggene ud i skålen.
3. Vej sukkeret i den dybe tallerken og hæld det ned i den store skål.
4. Pisk æg og sukker til en luftig creme.
5. Vej melet i den dybe tallerken og hæld det i den store skål.
6. Tilsæt salt og rør rundt.
7. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
8. Så er der 2 muligheder - dåsepærer eller friske pærer:
A) Tag pærerne op af dåsen og dub dem med køkkenrulle, så de næsten er tørre.
ELLER
B) Skyl de friske pærer og skær dem i kvarte.
9. Læg pærerne i et ildfast fad og hæld dejen over dem.
10. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter.
Tip: Man kan bruge lige den frugt, man har lyst til eller bage kagen uden og så serverede den med friske bær!
Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


