Ghormeh sabzi

Ghormeh sabzi
Underrubrik
En iransk urte-ret med lam
Sidst ændret:
Mandag den 28. december, 2020 - 12:03
Beskrivelse

En iransk urte-ret med lam - Super lækker 🥰

Efter flere har efterspurgt en opskrift på denne lækre persiske ret, har jeg endelig fået den lavet!

 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
5 timer
Ingredienser
4 dl Ghormez sabze (tørret - 2 dåser)
5 Lime (tørret)
  Kidneybønner (røde - 2 håndfulde)
2 Løg
2 spsk Gurkemeje
  Ris
Vejledning

Hvis din Sabzi laves med tørret, skal de 4 dl sættes i blød et par timer før retten laves.

Derudover sættes de røde bønner i blød natten over.

Start med at tilsætte skåret løg i en gryde med lidt olie.

Når de er svitset i lidt olie, tilsættes lammekødet.

Tilføj salt, peber og gurkemeje.

Steg kødet med løget, indtil det er brunet.

Når kødet er brunet, tilsættes urterne (sabzi). 

Tilsæt derefter 5-6 dl vand.

Rør godt rundt, og lad det simre under låg i cirka 15 minutter på mellem høj varme.

Efter den halve time, tilføjes de røde bønner, samt de tørret lime.

Prik huller i din lime med en gaffel, inden de tilføjes i retten.

Lad det nu simre forsat i cirka 30-45 minutter med låg.

Imens retten simre, laves risene.

Hvis man ønsker, kan man som jeg lave safran ris også.

Velbekommen 😍😍

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier