fbpx ✅Gammeldags pariserbøf | opskrifter | GastroFun.dk

Gammeldags pariserbøf

Gammeldags pariserbøf
Sidst ændret:
Tirsdag den 25. februar, 2020 - 11:06
Beskrivelse

Pariserbøf er virkelig retro, og der er god grund til, at det stadig holder 100%.

Det er nemlig den perfekte kombination af sødme, syre, salt, umami, fedme, bitterhed og sprødt og blødt.

Gammeldags pariserbøf

Du kan enten lave den med franskbrød eller hjemmelavet toastbrød - jeg brugte sidstnævnte.

Og så behøver jeg vel ikke sige, at jeg naturligvis bruger hjemmesyltede rødbeder. Det slår nemlig købeversionen med flere længder.

Dette er mit bud på en lækker frokostret i form af den helt klassiske pariserbøf lavet på den gode gamle måde: Det vil sige på kridhvidt brød og pandestegt i RIGELIGT smør!

 

De 5 grundsmage

Det perfekte måltid indeholder alle grundsmagene: Sødme, syre, salt, umami og bittert. Det ved de fleste! Men vidste du, at hjernen bruger de forskellige grundsmage til at analysere, hvad maden indeholder og derfor gør ved vores kroppe?

Sødme signalerer, at maden indeholder sukker, og at der derfor er energi på vej - og energi, det er noget, kroppen er vild med.

Salt signalerer, at der er natrium til stede, hvilket er vigtigt for kroppens funktioner.

Umami signalerer, at der er protein til stede, hvilket er essentielt for opbygningen af kroppen.

Og både surt og bittert opfatter kroppen som et tegn på noget, der enten er giftigt, umodent eller direkte fordærvet. Og hvorfor kan vi så lide surt og bittert? Jo ser du, begge dele kræver jo også ofte tilvænning - ligesom den bitre kaffe.

 

Gammeldags pariserbøf opskrift

Gammeldags pariserbøf

Sværhedsgrad
Udbytte
1 person
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
17 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pariserbøf)
150 g Hakket Oksekød (af en god kvalitet og gerne med en fedtprocent på 8-12 %)
1 skv Brød (toast-/sandwich-/franskbrød)
50 g Smør
  Opskriftsgruppe (Topping)
1 Løg (lille)
  Kapers
  Peberrod (friskrevet)
Vejledning

Pariserbøf

  1. Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid. Det sikrer at kødet ikke får et "chok", når det rammer den brandvarme pande og dermed afgiver en masse væske. Det får kødet til at koge fremfor at stege - og det gør det meget svært at få en lækker stegeskorpe på vores bøffer.
  2. Form kødet til en bøf.
  3. Krydr bøffen med salt og peber.
  4. Placér bøffen ovenpå toastskiven og tryk den flad ovenpå brødet. Du kan også trykke kødet ned omkring siderne af toasten - det er faktisk den "rigtige" måde at gøre det på.
  5. Smelt smørret ved middelvarme.
  6. Skru herefter op på middelhøj varme og kom brød/bøf på panden med kødsiden ned.
  7. Stegt det først i 5 - 6 minutter på kødsiden og herefter i 1 - 2 minutter på brødsiden.

 

Topping

  1. Skær løg og rødbeder ud i fine tern og kom dem ovenpå bøffen sammen med en æggeblomme.
  2. Slut af med et drys kaspers og peberrod.

Gammeldags pariserbøf

Velbekomme.

Læs også
Sund madpakke
Artikel
Redaktion
Pariserbøf med Spejlæg
Opskrift
Per Asmussen
Pariserbøf
Opskrift
Per Asmussen
Franskbrød
Opskrift
Anette
Syltede rødbeder
Opskrift
Anette
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier