fbpx 🍞 Franskbrød ✅ opskrifter | GastroFun.dk

Franskbrød

Franskbrød
Sidst ĂŚndret:
Fredag den 15. november, 2019 - 08:43
Beskrivelse

Der er ikke noget sü godt, som et lÌkkert, hjemmebagt og ikke mindst velsmagende franskbrød. Vi kender alle duften af det velkendte brød, der er blødt og luftigt i midten og sprødt pü ydersiden.

Der findes ikke en sÌson, dag i ugen eller sügar tid pü dagen, hvor man ikke lige kan klemme en skive franskbrød ned med dejlig, salt smør pü. Det er noget af det, vi danskere er gode til - at samle os om en hyggelig stund, hvor vi für en bid brød og en god kop kaffe.  

Har du vÌret ude for, at dit franskbrød enten aldrig hÌver op eller für store lufthuller indeni? Prøv denne metode, som du kan lÌse en gennemgang af herunder, og sü vil du opleve, at dit franskbrød hÌver op - hver gang. 

Jeg har bagt efter denne opskrift i nu 4 ĂĽr og er stadig imponeret over at den altid sidder lige i skabet.

Franskbrød

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 spsk TørgÌr (Eller 25 gram almindelig gÌr)
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
2 spsk Olie
650 g Hvedemel (Kan sagtens vĂŚre op til 800 gram afhĂŚngig af luftfugtigheden)
5 dl Vand (Lunkent)
Vejledning

Bland gÌr, sukker, groft salt, olie og vand i en skül. F.eks. i en røremaskine.

TilsÌt melet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hĂŚve 30 min under badehĂŚtter eller klĂŚde.

Franskbrød

Flad dejen ud pĂĽ et meldrysset bord til en stor firkant.

Franskbrød

Franskbrød

Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.

Franskbrød

Franskbrød

Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.

Franskbrød

Franskbrød

Tjek evt. denne video der viser foldeteknikken:

 

Franskbrød

LÌg dejen i en beklÌdt bageform, med samlingen nedad.

Franskbrød

Lad brødet hÌve i 30 minutter.

Franskbrød

Rids brødet og drys det med rigeligt mel, sü skorpen bliver sprød og ikke brÌndt.

Franskbrød

Bagetid:

Først 10 minutter ved 250 grader varmluft.

Skru herefter ned pü 200 grader varmluft og giv det 20 minutter mere.

Source

Brødforme kan bl.a. købes hos Bagetid.dk her, COOP Shopping her, Metteblomsterberg.dk her, Kforkage.dk her, eller Hwl.dk her.

Se vores Youtube video pĂĽ denne lĂŚkre opskrift her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Sandwichbrød
Opskrift
Anette
Brioche burgerboller
Opskrift
Anette
Havregrødsboller
Opskrift
Anette
LangtidshÌvet brød
Opskrift
Anette
Kuvertbrød (suppehorn)
Opskrift
Anette
English Muffins
Opskrift
Anette
Scones
Opskrift
Anette
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Franskbrød
Opskrift
Anette
Gammeldags pariserbøf
Opskrift
Per Asmussen

Kommentarer