fbpx ūüźĒFyldt kyllingebryst | opskrifter | GastroFun.dk

Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst
Underrubrik
- Serveret med ovnstegte kartofler og hvidl√łg
Beskrivelse

Fyldt kyllingebryst¬†sv√łbt i serranoskinke - serveret med ovnstegte kartofler og bagt hvidl√łg.

G√łr noget ekstra ud af kyllingebrystfileten og fyld den for eksempel med l√łg og dine favoritkrydderurter. Kyllingebrystfilet har nemt ved at blive lidt t√łrt, men ved at blive¬†sv√łbt i serranoskinke, er det en god m√•de at sikre, at kyllingen forbliver saftig. Jeg foretr√¶kker personligt serranoskinke¬†over bacon,¬†fordi den fedtfattige serrano¬†bliver mere j√¶vnt spr√łd i mods√¶tning til bacon, der godt kan blive lidt bl√łd.

Dette var et¬†sk√łnt og¬†let aftenm√•ltid, og det var lige akkurat, hvad vi beh√łvede, nu hvor sommervarmen for alvor har gjort sit indtog i Danmark.

Udbytte
2 Personer
Ingredienser
  Kartofler (M√¶ngde efter behov)
1 spsk Olie
  Salt (Efter smag - til kartoflerne)
  Peber (Fra kv√¶rn. Efter smag - til kartoflerne)
1 knsp Salt (Til hvidl√łget)
1 knsp Sukker
15 g Sm√łr
Vejledning

Ovnstegte kartofler og hvidl√łg

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 
  2. Skyl og halvér kartoflerne.
  3. Kom kartoflerne i en plasticpose med olie, salt og peber.
  4. Hold posen lukket og fordel olien udover alle kartofler.
  5. Hæld kartoflerne over i et ildfast fad.
  6. Sk√¶r toppen af hvidl√łget.
  7. Drys den √•bne del af hvidl√łget¬†med sukker og salt.
  8. S√¶t toppen tilbage p√• hvidl√łget.
  9. Kom hvidl√łget ned i det ildfaste fad med kartoflerne.
  10. Sæt fadet i ovnen og bag i 1 times tid.

 

Fyld

  1. Snit i mellemtiden zittauerl√łg og salvieblade¬†fint.
  2. Find en pande.
  3. Tænd komfuret på svag varme.
  4. Kom de 15 gram sm√łr p√• panden og lad det smelte.
  5. Tilf√łj det snittede zittauerl√łg og salvien.
  6. Lad det varme i 10 minutter.

 

Kyllingebryst

  1. Imens skæres en lomme i hvert kyllingebryst: Læg et tværsnit på 4-5 cm. dybde fra siden af brystet og ind (på samme måde som hvis du ville skære en croissant op).
  2. Fyld lommerne med det tilberedte l√łg og salvie.
  3. Vikl serranoskinken om hvert kyllingebryst (2 skiver til hvert).
  4. Kom lidt ekstra sm√łr p√• panden og skru op p√• middel til h√łj varme.
  5. L√¶g kyllingebrysterne p√• panden: Plac√©r dem¬†med serranoskinkens ender mod pandens overflade, s√• skinken ikke l√łsner sig.¬†
  6. Steg¬†kyllingebrysterne i cirka 20 minutter. Vend dem l√łbende undervejs, s√• de bliver stegt p√• alle sider - vend dem¬†cirka hvert 4. minut.
  7. Tag de færdigstegte kyllinger af panden og lad dem hvile et par minutter.

 

ServeringFyldt kyllingebryst

  1. Tag de f√¶rdige kartofler og hvidl√łg ud af ovnen.
  2. Anret på tallerkener.
  3. Serv√©r for eksempel med majskolber og¬†en sp√¶ndende salat med melon og jordb√¶r - et rigtig sommerligt tilbeh√łr! :-) Hvidl√łget blev¬†bl√łdt som sm√łr, og det g√•r fantastisk godt i sp√¶nd med kyllingen.

Kyllingen blev i √łvrigt helt overraskende saftig, ja n√¶sten liges√• saftig, som hvis den var tilberedt sous vide, som¬†min mand har gjort¬†her.

 

Fyldt kyllingebryst

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Indbagt kylling i butterdej
Opskrift
Anette
Kylling i butterdej
Opskrift
Anny Fogsgaard S√łstr√łm
Sous vide kyllingebryst
Opskrift
Per Asmussen
Stegt kyllingebryst
Opskrift
Anette