fbpx Forloren hare | opskrifter | GastroFun.dk

Forloren hare

Forloren hare
Underrubrik
Serveret med ROSENKÅL, mos, sauce og lune BÆR
Beskrivelse

Dejlig og lækker udgave af hverdagsretten: "Forloren hare", der også er kendt i udlandet som meat loaf. 

Dette farsbrød er lavet på hakket svinekød, men kan sagtens laves med hakket kalv og flæsk i stedet for. 

Retten serveres med en mos, rosenkål, lune bær og en brun sovs.

Der laves farsbrød til 4/tilbehør til 2.

Vi har opskriften fra bogen: "Den anti-inflammatoriske kogebog", skrevet af forfatteren Anne Larsen.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Forloren hare (4 personer))
400 g Hakket svinekød (Eller hakket svine- eller kalvekød, eller et mix af svin/kalv eller svin/okse)
1 Æg
4 spsk Mælk
1 Løg (Gult)
1 fed Hvidløg
4 skv Bacon
  Peber (Fra kværn)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør (2 personer))
400 g Kartofler
2 spsk Rapsolie (Koldpresset)
300 g Rosenkål (Lilla. Alternativt grønne)
Vejledning

1) Tænd ovnen på 200 °C.

Rør kødet med æg, mel, mælk og fintrevet gult løg og hvidløg.

Smag til med salt og peber.

2) Form et farsbrød og beklæd det med de 4 skiver bacon.

Læg brødet i et ovnfast fad med bagepapir og stil det i ovnen i 45 minutter.

3) Lav saucen og de lune bær (redaktion: det er beskrevet i bogen. Af brun sovs kan du evt. bruge denne).

4) Skræl kartoflerne og skær dem i halve, skyl dem og kog dem godt møre i usaltet vand.

Mos dem med rapsolie og smag til med salt.

5) Gør rosenkålene i stand, skær bunden fra og fjern de to yderste blade.

Skær dem i halve på langs.

Varm en pande op med lidt olivenolie og steg de halverede kål – først på skærefladen et par minutter, og så vendes de og får 1 minut på den anden side.

Giv dem lidt salt undervejs.

Man kan lave kartoffelmos af stort set alle slags kartofler.

Når det skal være anti-inflammatorisk, handler det om at gå uden om de ‘gamle’ bagekartofler, der har et højt stivelsesindhold.

Find en mellemstor kartoffel.

Er det nye kartofler, så kog dem, ‘knus’ dem og dryp med rapsolie.

Source

Den anti-inflammatoriske kogebog

Den anti-inflammatoriske kogebog, 299,95 kr., 272 sider, udgivet af Muusmann Forlag. 


Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Den anti-inflammatoriske kogebog", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Ristaffel
Opskrift
Muusmann Forlag
Mormormad
Artikel
Redaktion