fbpx 🍞Focaccia🍅 | opskrifter | GastroFun.dk

Focaccia

Focaccia
Sidst ændret:
Mandag den 11. november, 2019 - 10:23
Beskrivelse

Hvem elsker ikke et stykke lækkert brød til sin aftensmad eller til tapasbordet?

Her er mit bud på det dejlige italiensk focacciabrød.

Dette brød passer til en bradepande på 29 x 22 cm.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
1 time, 55 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
3 timer, 5 minutter
Ingredienser
12 g Gær
400 g Vand (koldt)
500 g Tipo 00 (kan erstattes af sigtet speltmel eller hvedemel)
3 tsk Salt
  Evt. (frisk rosmarin og cherrytomater)
Vejledning

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt herefter melet og rør indtil melet er optaget i dejen.

Lad dejen hvile i 30 minutter.

Tilsæt herefter salt og rør med dejkrogen til dejen slipper skålens kanter.

Lad dejen hævet tildækket, evt. i en lufttæt beholder.

Efter 30 minutter foldes dejen ind under sig selv.

Dette gentages igen efter 30 minutter.

Hæld herefter dejen over i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 29 x 21 cm).

Lad dejen hvile indtil den slapper af (ca. 30 min) og prik så med dine fingre i dejen, så der skabes fordybninger.

Pas på at du ikke presser al luften ud af dejen.

Pynt dit focaccia med halverede cherrytomater, frisk rosmarin og salt.

Prik evt. lidt mere for at få tomater mv. ned i dejen.

Bag dit focaccia i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 40 minutter.

Efter 30 minutter tages brødet ud af bradepanden og bages videre på en rist.

Lad brødet køle af inden du skærer i det. 

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Focaccia bagt i springform
Opskrift
Anne Mette Autzen
Foccacia med tomat
Opskrift
Anne Mette Autzen
Foccacia med semi-dried tomater
Opskrift
Anne Mette Autzen
Focaccia brød
Opskrift
Gour_mad
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion