fbpx ✅Flødeboller med kransekagebund | opskrifter | GastroFun.dk

Flødeboller med kransekagebund

Flødeboller med kransekagebund
Sidst ændret:
Mandag den 20. juli, 2020 - 10:15
Beskrivelse

Se lige nogle smukke flødeboller, min svigerdatter har lavet! Og de var ovenikøbet endnu bedre, end de så ud.

De er allesammen lavet på kransekagebunde, og de smagte bare SÅ godt. Hun havde lavet 6 forskellige flødeboller:

Flødeboller med kransekagebund

(Fra venstre)

1) Ruby flødebolle med hindbærskum.

2) og 3) Flødeboller med vaniljeskum (med/uden kokos).

4) Hvid flødebolle med citronskum.

5) Flødebolle med kaffeskum og nougatfyld.

6) Flødebolle med almindeligt skum og hindbærstøv.

Det er vigtigt at bruge en god chokolade. Min svigerdatter er personligt stor fan af Callebaut (du kan fx. finde Callebaut ruby-chokoladen her, hvid chokolade her, og mørk chokolade her).

Du kan sagtens lave chokoladeovertrækket lidt tyndere, hvis du ønsker. Min svigerdatter lavede den forholdsvis tyk. Det er nemmere at arbejde med, når chokoladen er tyndere, så du kan fx sagtens bruge 3 gange så meget kakaosmør til hver slags flødebolle, hvis du vil.

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
1 time, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kransekagebunde)
2 Æg (kun hviderne)
1 spsk Lakridspulver (til ruby-flødebollerne)
  Opskriftsgruppe (Ruby flødeboller)
125 g Sukker
40 g Hindbær (saft)
15 g Sukker
250 g Ruby chokolade (hakket)
20 g Kakaosmør (hakket)
  rød skovsyre (til pynt)
  Opskriftsgruppe (Flødeboller med vaniljeskum (m/u kokos))
125 g Sukker
40 g Vand
15 g Sukker
250 g Mørk chokolade (hakket)
25 g Kakaosmør (hakket)
  Kokosmel (til pynt)
  Opskriftsgruppe (Hvide flødeboller m. citronskum)
125 g Sukker
15 g Sukker
250 g Hvid chokolade (hakket)
20 g Kakaosmør (hakket)
  Opskriftsgruppe (Flødeboller med kaffeskum og nougatfyld)
125 g Sukker
15 g Sukker
100 g Nougat
250 g Mørk chokolade ( hakket)
25 g Kakaosmør (hakket)
  Opskriftsgruppe (Flødeboller med alm. skum og hindbærstøv)
125 g Sukker
40 g Vand
15 g Sukker
2 tsk frysetørrede hindbær (støv)
250 g Mørk chokolade (hakket)
25 g Kakaosmør (hakket)
Vejledning

Kransekagebunde

Slå æggene ud og del dem i hvider og blommer. Du skal kun bruge hviderne, men hvis du ikke er så meget for at bruge rå æg, så svarer det til ca. 70 gram pasteuriserede æggehvider.

Kom æggehviderne og flormelis i en skål og rør det sammen. Kom herefter marcipanen med i skålen (kun lidt ad gangen) og rør det sammen. Der skal ikke være nogen klumper i.

Tag 1/6 del af dejen fra og kom den over i en anden skål og rør lakridspulveret i. Det er til ruby-flødebollerne.

Kom begge deje på hver sin sprøjtepose med tyl og sprøjt dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan lave bundene i den størrelse, du selv synes er passende, men vores var cirka Ø5 centimeter.

Sæt bundene i en 190 grader forvarmet ovn og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne.

Tag de færdige kransekagebunde ud af ovnen og sæt dem til afkøling.

 

Ruby flødeboller

Bring de 125 sukker, hindbærsaft og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.

Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.

Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde (dem med lakrids).

Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.

Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre. Pynt flødebollerne med skovsyre, inden chokoladen størkner.

 

Flødeboller med vaniljeskum (m/u kokos)

Bring de 125 sukker, vand og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.

Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem til sidst.

Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.

Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.

Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre. Drys halvdelen af flødebollerne med kokos, inden chokoladen størkner.

 

Hvide flødeboller med citronskum

Bring de 125 sukker, citronsaft og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.

Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.

Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.

Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.

Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre.

 

Flødeboller med kaffeskum og nougatfyld

Bring de 125 sukker, kaffe og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.

Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.

Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.

Smelt nougaten i mikroen og kom den på en sprøjtepose med en fyldetyl. Sprøjt nougaten ind i kaffeskummet fra toppen af flødebollen.

Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.

Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre.

 

Flødeboller med alm. skum og hindbærstøv

Bring de 125 sukker, vand og glukosesirup i kog og lad det komme op på 118 grader celsius. I mellemtiden piskes æggehviderne skummende på din røremaskine. Tilsæt de 15 gram sukker til æggehviderne og pisk det let op.

Når sukkermassen er kommet op på 118 grader, hældes den i en tynd stråle over i skålen med æggehviderne, imens der stadig piskes. Sæt røremaskinen på maks. hastighed og lad den køre, indtil skummet bliver fast og sejt.

Vend hindbærstøvet sammen med skummet.

Kom herefter skummet på en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den op på de helt afkølede kransekagebunde.

Temperér chokoladen og kakaosmørret i en skål i mikroen. Hæld det herefter på et glas.

Dyp flødebollerne i chokoladen én efter én. Lad chokoladen løbe af flødebollen, inden du vender dem om og sætter dem til tørre. Du kan evt, pensle flødebollerne med lidt hindbærstøv, når chokoladen er størknet.

Noter

 

 

Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet flødeboller med ruby chokolade
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Hjemmelavet flødeboller
Opskrift
Anette
Citronflødeboller
Opskrift
Anette
Callebaut hvid chokolade knapper
Artikel
Sponsoreret indhold
LEGO flødeboller
Opskrift
Anette
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier