fbpx Filodej kurv 👌 | opskrift på GastroFun.dk

Filodej kurv

Filodej kurv
Beskrivelse

Hvad er filodej? Filodej er meget tynde ark af en dej, der er lavet på mel, salt, vand og stivelse. Vi bruger det til at lave vores egne, hjemmelavede skaller til luksus tarteletter. Se opskriften her

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
22 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Filodej
20 g Smør
Vejledning

Start med at smelte smørret (vi gør det typisk i et krus i mikroovnen) og tænd ovnen på 175 grader.

Der er normalt 8 plader i en pakke og du skal bruge 4 stk. til denne opskrift.

Del hver af pladerne i 6 lige store firkanter og og pensl alle 24 firkanter med det smeltede smør.

Du skal bruge 4 firkanter af filodej pr. tarteletskal. Læg de 4 stykker ovenpå hinanden så de laver en stjerneform. 

Smør 6 muffinsforme med olie eller smør og placer forsigtigt de skaller i dem.

Sæt formene i en bageform og bag dem sprøde. Det tager cirka 12 minutter.

Lad dem køle og behandl dem forsigt, da de er ret skrøbelige.

Fileodejsskaller

De kan f.eks. bruges som et alternativ til tarteletskaller, se f.eks. denne opskrift på luksus tarteletter.

Luksus tarteletter

Noter

Skallerne kan sagtens bruges til en forret, så rækker denne portion til 6 personer i stedet for.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier