fbpx Falafel Burger 🍔 | opskrifter | GastroFun.dk

Falafel Burger

Falafel Burger
Underrubrik
LÌkre og sprøde kikÌrtebøffer
Beskrivelse

Du kender sikkert falafler, som er smü, sprøde "kikÌrtefrikadeller" fra mellemøsten. De serveres typisk i pitabrød, hvor de indgür i stedet for kød i selskab med forskellige slags grøntsager og dressinger. 

Vi har her brugt "farsen" til at forme burgerbøffer og friteret dem i olie, til de er sprøde og lÌkre. Resultatet blev til en falafelburger med fyld af de lÌkre falafelbøffer samt bacon, ost og syltede rødløg.

Du kan naturligvis undlade baconen og fü en ren vegetarisk variant - eller du kan erstatte bacon med sprødbagt grønkül - det er heller ikke dürligt! 

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 20 minutter
Tid i alt
26 timer, 28 minutter
Ingredienser
400 g KikÌrter (tørrede)
3 fed Hvidløg
2 tsk Salt
1 spsk Spidskommen
2 spsk Rasp
3 spsk Citronsaft
1 spsk Citronskal (fintrevet - kan undlades)
1⁄2 l Olie (til fritering)
Vejledning

LÌg de tørrede kikÌrter i blød i rigeligt vand i minimum 8 timer og helst et døgn.

HÌld vandet fra kikÌrterne og skyl dem grundigt i en sigte. Lad dem afdryppe godt. 

Kom de udblødte kikÌrter samt de øvrige ingredienser i en blender eller foodprocessor. 

Blend alt godt sammen til en sammenhĂŚngende "fars".

Form massen til burgerbøffer.

LÌg bøfferne pü bagepapir pü et plant underlag og sÌt dem i fryseren i et par timer.

Falafel Burger

Tag kikÌrtebøfferne ud af fryseren cirka 10 minutter før, de skal tilberedes.

Frituresteg dem i cirka 5 minutter ved 180 grader.

LÌg de fÌrdige burgerbøffer pü fedtsugende papir.

Falafel Burger

Servering:

Brug burgerbøfferne som fyld i en burger. Bag gerne dine burgerboller selv efter denne opskrift.Prøv f.eks. vores forslag til fyld:

Hjemmelavet, tørsaltet bacon - se opskriften her.

Hjemmelavede, syltede rødløg - se opskriften her.

Hjemmelavet ketchup - prøv vores lÌkre og supernemme opskrift, som du finder lige her.

 

Noter

Tag bøfferne ud af fryseren 10 minutter før, du vil fritere dem. Vi tog dem ud 1 time før med det resultat, at bøfferne ikke var sammenhÌngende nok og derfor var vanskelige at fü pÌne. Samtidig giver den frosne kerne ogsü mulighed for en lÌngere fritering, sü overfladen pü de fÌrdige bøffer bliver mere sprød.

 

Kategori

Mad

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion