fbpx Egg Benedict 🥚🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Egg Benedict

Egg Benedict
Underrubrik
Morgenmad/brunch klassikeren over dem alle
Sidst ændret:
Torsdag den 2. april, 2020 - 14:30
Beskrivelse

Denne lækre og cremede ret kan laves på mange måder og de helt korrekte hovedingredienser er Canadisk Bacon (minder om hamburgerryg) og English Muffin.
Vi har lavet en dansk variant der består af hjemmerøget bacon og almindeligt lyst brød. Det kan være alt fra franskbrød, boller eller lignende og det behøver ikke at være frisk. Det kan sagtens bare lige få en hurtig tur på brødristeren/ovnen/panden.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
85 g Smør
2 spsk Citronsaft
1⁄2 tsk Sennep (Gerne dijon)
  Krydderier (Salt, hvid peber og cayennepeber)
2 Æg
1 spsk Eddike (Gerne lagereddike)
2 skv Bacon
Vejledning

Man vinder meget i den her ret ved at have taget æggene ud af køleskabet i god tid, så de har stuetemperatur både til saucen og de porcherede æg.

 

Sauce Hollandaise
Smelt smørret i en gryde over lav varme og lad det køle lidt af.
Brug en ren gryde til at piske æggeblommen, citronsaften og sennep over lav varme.

Pisk i længere tid og hårdere end du lige regner med. Når det tykner en smule skal der tilsættes den smeltede smør langsomt.

Når saucen er klar, tilsmag den med hvid peber, caynnepeber og salt.

Saucen skal serveres straks.

 

Bacon

Sprødsteg de 2 skiver bacon på en mellemvarm pande uden fedstof.

 

Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sin lille skål/glas.

Kom eddike i vandet og skru lidt ned for varmen så vandet kun simrer.

Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned. Gør det samme med det andet bagefter.

Lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.

 

Server det pocheret æg det ristede brød sammen med baconen. Hæld saucen oven på og tilsæt f.eks. tyndt skåret radiser og pynt med skovsyre. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Egg Benedict version 2.0
Opskrift
Fattigfeinschmecker
Egg Benedict med Asparges
Opskrift
Benjamin
Egg Florentine Sous Vide
Opskrift
Per Asmussen
English Muffins
Opskrift
Anette
Engelsk mad - afternoon tea
Artikel
Redaktion