fbpx 🥩Dryaged sous vide oksehøjreb med sauce bearnaise 😋 | opskrift på Gastro Fun

Dryaged oksehøjrebsbøf med hjemmerørt sauce bearnaise

Dryaged oksehøjrebsbøf med hjemmerørt sauce bearnaise
Underrubrik
Køkkengrej nür det er sjovest.
Beskrivelse

Alt i denne ret er lavet med blÌret køkkengrej:

Kødet er krogmodnet i 5 uger i vores Dry Ager DX1000 modningsskab og tilberedt sous vide.

Saucen er rørt i køkkenmaskinen "Monsieur Cuisine Êdition plus"

Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
3 timer, 45 minutter
Ingredienser
1 kg Oksehøjreb (Dryaged i 5 uger)
250 g Smør
  Estragon (Efter smag - vi bruger bĂĽde frisk og tørret.)
  Krydderier (Salt, hvid peber og cayennepeber)
Vejledning

Oksehøjrebsbøffer

Kødet afpudses og deles i 2 "bøffer". Der skal büde bruges kødsav/nedstryger og kniv til at fü delt kødet. Afpudses bruges til at koge fond til saucer, gryderetter osv.

Dryaged oksehøjrebsbøf

Krydr kødet med en smule salt og peber pü begge sider og vakuumpak det og tilbered det i 2 timer ved 55,5 grader sous vide.

Derefter skal køddet tørres og brunes i olie og smør pü en pande med høj varme i kort tid.

 

Sauce Bearnaise

Saucen er rørt pü en SILVERCREST KITCHEN TOOLSŽ Monsieur Cuisine Êdition plus (røremaskine/multimaskine der har et varmelegeme), sü denne opskrift er baseret pü deres tilgang. Maskinen hjÌlper en med at piske samt sørge for at temperaturen i opvarmningen ikke bliver for høj.

Smørret smeltes i en gryde og stilles til side, sü det kan nü at køle lidt af. 

Køkkenmaskinen omrøringsindsats skal fjernes, og Ìggeblommerne og bearnaiseessensen skal blandes i 6 sekunder pü trin 5.

Derefter skal omrøringsindsatsen sÌttes i igen, og det hele skal opvarmes i 7 i minutter ved ved 70 grader pü trin 3.

Sauce bearnaise

Efter 2 minutters røretid tilføres smørret langsomt og efter de 7 minutter skal saucen smages til med salt, hvid peber og cayennepeber og serveres straks. 

Kategori

Hvordan kan du sĂĽ komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjĂŚlpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du sĂĽ komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier