fbpx ūü•©Dryaged fl√¶skesteg sous vide | opskrifter | GastroFun.dk

Dryaged flæskesteg sous vide

Dryaged flæskesteg sous vide
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 09:53
Beskrivelse

Kamsteg kan hurtigt blive t√łr i ovnen, men tilbereder du den¬†sous vide, bliver den saftig og m√łr¬†og lige netop s√• rosa eller gennemstegt, som du¬†foretr√¶kker den.¬†

Sous vide er en genial opfindelse, og særligt når julemiddagen skal tilberedes, er den også ekstremt praktisk. Når du bruger sous vide, kan råvarerne nemlig tilberedes timer eller dage i forvejen, hvilket er kærkomment på en dag, hvor alting helst skal lykkes, og man nemt bliver stresset.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
5 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
5 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 Kamsteg (dryaged)
  Salt
Vejledning

K√łdet blev dryaged/krogmodnet i 10 dage¬†for at g√łre det mere m√łrt og √łge chancen for¬†at f√• sv√¶rrene tilpas¬†spr√łde.

Start altid med¬† at tjekke¬†rillerne mellem sv√¶rene, n√•r du skal tilberede en fl√¶skesteg. Det er afg√łrende for sv√¶rens spr√łdhed, at der er sk√•ret helt ned til der, hvor sv√¶ren rammer k√łdet.¬†Sk√¶r derfor selv¬†efter, s√• snittet¬†g√•r helt ned i fedtet (du m√• dog aldrig sk√¶re¬†i k√łdet) i hele stegen.

Gnid grundigt med salt, så det kommer helt ned imellem alle sværene.

Dryaged flæskesteg sous vide (

‚Äč‚ÄčDryaged fl√¶skesteg sous vide (

Læg stegen i en vakuumpose og luk den til. 

Placer posen med stegen i sous viden og tilbered stegen ved 60 grader i 5 timer.

Dryaged flæskesteg sous vide

Tag¬†posen op og k√łl den ned under¬†rindende, koldt vand fra hanen.

L√¶g posen med stegen p√• k√łl. Den¬†kan¬†holde sig i en uge i k√łleskabet.

Har du tilberedt stegen i forvejen, s√• g√łr nu f√łlgende:

L√¶g posen i varmt vand fra hanen i 5 minutter, s√• k√łdsaften igen bliver flydende og kan h√¶ldes fra.

T√łr stegen grundigt¬†af og masser igen salt ned mellem rillerne i sv√¶ren.

Placer nogle laurbærblade mellem rillerne i sværen.

Dryaged flæskesteg sous vide

Sæt stegen på en rist og derefter ind i en meget varm ovn ( den skal have max grill).

√Öbn¬†ovnens l√•ge, til sv√¶ren er brun og spr√łd. Det tager omkring 20-25 min, men pas p√•, for det g√•r pludseligt st√¶rkt!

Sk√¶r k√łdet i skiver og¬†l√¶g dem p√• et¬†opvarmet¬†serveringsfad.

Server straks!

Dryaged flæskesteg sous vide

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, s√• anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



‚Äʬ†¬† ¬†Vi har f√łlgende 2 guides, der kan hj√¶lpe dig til at finde den rigtige¬†sous vide stav¬†eller¬†sous vide maskine/kar.
‚Äʬ†¬† ¬†L√¶s flere artikler/opskrifter omkring sous vide¬†her.
‚Äʬ†¬† ¬†Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, s√• kan du f.eks. bes√łge:

Sociale medier