fbpx 🥥🍰Drømmekage med butterbeans | opskrifter | GastroFun.dk

Drømmekage med butterbeans

Drømmekage med butterbeans
Beskrivelse

Denne opskrift er et sundere alternativ til den normale drømmekage. Den er glutenfri og super lækker.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Fabelagtige fristelser", hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

"Ville det være en kliché, hvis jeg sagde, at denne kage smager som en drøm? Ja, det ville det nok, men ikke desto mindre er det præcis, hvad den gør. Min drømmekage smager stort set som klassikeren fra Brovst, men den er lige dén tand mere saftig og snasket – og så indeholder den endda supersunde, proteinrige butterbeans, selvom det på ingen måde kan smages."

Udbytte
12 stykker
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kagen)
50 g Sukrin Gold (Kan erstattes af kokossukker)
  Opskriftsgruppe (Topping)
125 g Kokosmel
75 g Smør
Vejledning

Kagen

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageform på 20 x 30 cm med bagepapir.

Blend æg, kokossukker og sukrin sammen i en foodprocessor, indtil sukkeret er opløst.

Tilsæt mandelsmør, og blend igen, indtil det er opløst.

Skyl butterbeansene i en sigte, og tilsæt dem til maskinen sammen med bagepulver og vaniljepulver.

Blend, indtil du får en jævn kagedej.

Fjern kniven fra foodprocessoren.

Tilsæt kokosmælk, og rør rundt.

Hæld dejen i bageformen, og sæt kagen i ovnen i 25 minutter.

 

Toppings

Imens kan du lave toppingen.

Kom alle ingredienserne til toppingen i en gryde, og lad det smelte sammen.

Tag gryden af varmen, nĂĄr massen nĂĄr kogepunktet.

Fordel toppingen over den bagte kage, og bag den yderligere i 10 minutter.

Lad kagen køle af, inden den serveres.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Mandelsmør
Opskrift
fadlsforlag
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion