fbpx 🍰Dessert 🍫Mini🍔 Burgere✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Dessert Mini Burgere

Dessert Mini Burgere
Beskrivelse

Vi elsker at lege og udfordre vores hjerner og denne dessert er en af de ultimative udfordringer til ens hjerne:

Dessert burgeren. Burgeren er indbegrebet af alt fra det salte køkken, så her får du den samme fornemmelse, bare i det søde køkken. 

Udbytte
10 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
6 timer
Tid i alt
6 timer, 15 minutter
Ingredienser
1 dl Mælk
2 spsk Honning
30 g Gær
1 dl Vand
50 g Smør (Smeltet)
2 Æg
1⁄2 spsk Groft salt
550 g Hvedemel
1 Æggeblommer (Til pensling)
1 spsk Rørsukker
  Sesamfrø (Til drys)
250 g Smør
250 g Mørk chokolade (70 %)
350 g Sukker
4 Æg
225 g Hvedemel
75 g Sukker
  tsk Olie (Smagsneutral)
2 Husblas (2 blade)
  Citronskal (Fintreven skal fra 1 usprøjtet citron)
2 spsk Rørsukker
60 g Chokolade (Hvid)
3 Rabarber (Stænger)
100 g Sukker
1⁄3 Chili (Rød)
1 spsk Vand
1 dl Yoghurt (Naturel)
1 spsk Sukker
  Frugt farve (Gul eller brug gurkemeje)
1 bdt Mynte
1⁄2 pk Jordbær
Vejledning

Burger-boller

Varm mælken og honningen op i en gryde indtil honningen smelter. Tilsæt vandet og kom gæren i. 

Smelt smørret og hæld det sammen med gærvæsken og æggene i en stor skål.

Sigt melen og tilsæt det gradvist sammen med salten mens der røres i skålen. Ælt dejen indtil den slipper skålens sider og lad det hæve i 45 minutter.

Ælt dejen let igennem og rul den ud på et melstrøet bord i cirka 3 cm tykkelse. 

Udstik bollerne med en udstikker i cirka 5 cm diameter og sæt dem på en bageplade.

Lad dem hæve til dobbelt størrelse og pensl dem med æggeblomme og drys med rørsukker og sesam.

Bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader almindelig ovn i ca. 10-12 minutter. Bollerne er klar når de klinger hul når du banker på bunden af dem.

Slider-boller

Afkøl bollerne på en bagerist.

 

Bøf (Brownie)

Tænd ovnen på 175 grader. Smelt smørret og chokoladen i en skål over et vandbad. Hæld det over i en skål sammen med sukkeret og pisk det i et par minutter. Pisk derefter 1 æg ad gangen i blandingen indtil den er blank.

Hæld dejen ud på en bradepande beklædt med bagepapir, så den er cirka 1,5 cm tyk. Bag det i 20-25 minutter til den er let fast. Afkøl den (lav den gerne dagen inden) og udstik den til "bøffer" med en 6 cm i diameter udstikker.

Brownie

Ristede løg (Nougatkrokant)

Smelt sukkeret til en lys karamel i en tykbundet gryde ved middelhøj varme. 

Kom hasselnødderne i og rør godt rundt. 

Smør en tallerken med lidt olie og læg de karamelliserede nødder på.

NougatkrokantAfkøl dem og hak dem groft inden brug.

 

Mayonnaise (Citroncreme)

Start med at udbløde husblassen i iskoldt vand.

Varm citronsaften, citronskallen, rørsukkeret, piskefløden og vaniljekornene (samt stangen) op i en gryde.

Citroncreme

Hak den hvide chokolade og tilsæt det til gryden og rør indtil det er smeltet.

Vrid husblassen fri for væde og kom det i gryden under omrøring. Efter et par minutter er det opløst og cremen skal hældes i en plastbeholder og afkøles.

Citroncreme

Når den er kold, skal den piskes stiv og kommes i en sprøjtepose.

 

Ketchup (Rabarber-chili-syltetøj)

Skyl rabarberne og snit dem fint. Varm dem op sammen med sukkeret, hakket chili og lidt vand i en gryde.

Lad det simre til  rabarberne begynder at trevle. Blend massen til en puré (vi brugte en stavblender) og lad den køle af.

Rabarbersyltetøj

Kom den herefter i en sprøjtepose.

 

Ost (Sødet yoghurt med agar agar)

Kom piskefløden i en gryde med sukkeret og frugtfarven.

Tilsæt agar agar og varm det op og lad det derefter simre i et par minutter ved middel varme.

Tag det af varmen og tilsæt yoghurten. 

Mix med en stavlender og hæld massen ud på en silikonemåtte. Kom det på køl i minimum 1 time og skær det derefter i firkanter omkring "bøffens" størrelse.

 

Anretning 

Halver bollerne og kom citroncremen på underbollen. Fordel myntebladene herpå og læg et stykke brownie ovenpå.

Læg yoghurten ovenpå og herefter tynde skiver af friske jordbær. 

Sprøjt en klat rabarber-chili-syltetøj på toppen og drys med nougatkrokant.

Server straks.

Burger

Noter

Hvis du kan ikke kan skaffe agar agar, så kan "osten" udelades.

Citroncremen kan også laves i sous vide/vandbad i 30 minutter ved 84 grader.

Source

Denne opskrift er min fortolkning af Rasmus og Nikolajs opskrift.

Rasmus Bredahl & Nikolaj Buchardts bog: "Neurogastronomi - hemmeligheden bag det perfekte måltid"

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

 

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion
Dessert mini burgere (c)neurogastronomi.ciom
Opskrift
rasmusbredahl