fbpx ✅Dansk sort hummer🦞 | opskrifter | GastroFun.dk

Dansk sort hummer

Dansk sort hummer
Underrubrik
Serveret med ærter og grønne jordbær
Beskrivelse

Dansk sort hummer med ærter og grønne jordbær.

Denne ret viser hvordan man kan bruge blomster til at supplere en velsmagende og flot ret med en masse farve.

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster", hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:

"De valgte blomster bidrager med dejlig ærtesmag, som går godt til hummeren og hybenrosen, og så får man et superflot farvespil i retten."

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Salt
1 kg Ærter (Friske)
300 g Smør (+ ekstra til stegning og dampning)
  Citron
10 Jordbær (Grønne)
  Spiselige blomster (16 ærteblomster, 12 hybenroseblade & 4 pengeurt med blomst)
Vejledning

Hummerhaler

Kom et spyd eller en ske ind under skallen på undersiden af hummerhalerne.

Kog dem nu i saltet vand i 1 minut og kom dem direkte over i isvand.

Når halerne er kolde, skal de pilles – husk også at tage tarmen ud og kom et nyt spyd op i halen, dér hvor tarmen har siddet.

Steg hummerhalerne i godt med smør og krydr med salt.

 

Sauce

Ærterne pilles og sættes til side.

Ærteskallerne bruges til at lave sauce med.

Juice dem og kom juicen over i en lille gryde.

Varm den op, men ikke for meget, sĂĄ bliver den brun.

Kom de 300 g smør i lidt ad gangen, mens du blender med en stavblender.

Smag til med lidt salt og citronsaft.

Ærterne dampes i lidt smør og meget lidt vand, til de lige er varme.

Smag til med lidt salt.

 

Bær

Vask de grønne jordbær godt i koldt vand og skær dem helt tyndt på en mandolin.

 

Anretning:

Læg den stegte hummerhale på en tallerken sammen med lune ærter.

Dæk ærterne med blomster, stik jordbærskiver ned imellem og tilføj saucen ved servering.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Godt nytĂĄrsmad
Artikel
Redaktion
Grillet hummer
Opskrift
Per Asmussen
Kogning af hummer
Opskrift
Per Asmussen