fbpx ‚ô®Dampet ūüźüsk√¶rising | opskrifter | GastroFun.dk

Dampet skærising

Dampet skærising
Beskrivelse

Sk√¶rising er en fisk der g√•r lidt under radaren herhjemme i Danmark. Det er synd, da fisken er et godt alternativ til f.eks. r√łdsp√¶tte og sej.¬†

Fisken kræver ikke meget behandling for at blive yderst velsmagende. 

Jeg gourmetsalter som regel fisken inden, så den bliver mere saftig og lækker.  

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
35 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
39 minutter
Ingredienser
4 Sk√¶risingfilet (Mellem eller stor st√łrrelse)
  Salt
Vejledning

Fileter fra skærising er super gode og alsidige. De kan steges, paneres og steges og dampes.

Jeg valgte dampning her, da de skulle bruges til et stjerneskud. Tidligere har jeg ejet en dampovn som jeg altid benyttede hertil. Det g√łr jeg ikke mere, s√• her valgte jeg en "old school" teknik, hvor jeg dampede dem i en gryde.¬†

De fleste fiskefileter giver jeg en gourmetsaltning på 20-30 minutter inden jeg tilbereder den. 

Det tr√¶kker v√¶ske ud af fileterne og g√łr dem mere saftig.¬†

Herefter skylles de forsigtigt under en rindende koldt vand, hvorefter de t√łrres godt af.

Jeg kom vand i en gryde og bragte det i kog.

Herefter blev fisken lagt i en sigte og der kom låg på gryden.

Den blev tilberedt i sm√• 4 minutter og var saftig og bl√łd som sm√łr herefter.

Dampet skærising

Dampet skærising

Kategori

Mad

Sociale medier