ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs

ANNE METTE AUTZEN | 2. april 2020

I disse karantænetider må den stå på hjemmeundervisning. Og ved I, hvad yndlingsfaget er på “hjemmeskoleskemaet”?

Madkundskab!

Det er både børn og mor helt enige om 😉 Så mor her får virkelig prøvet nogle opskrifter og ting af, som hun længe har gået og tænkt på at prøve af!

Se nu bare her:

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs

Hvad siger du så? De blev sindssygt gode.

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs

Ja, pæne var de nu også!

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs

 

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs opskrift


Antal: 16 stk.

Cupcakes med chokolade, karamel og brændt marengs

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Cupcakedej

  • 2 Æg
  • 120 gram Smør
  • 2.75 deciliter Sukker
  • 3.66667 deciliter Hvedemel
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 1.5 tsk. Vaniljesukker
  • 2 pinch Salt
  • 150 gram Mælk
  • 1 deciliter Kakao pulver

Karamel

  • 1 can Kondenseret mælk
  • Flagesalt

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 gram Sukker

Pynt

  • rød skovsyre

Sådan gør du

Cupcakedej

    1. Kom æg, smør og sukker i en skål og pisk det hvidt.
    2. Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukkeret i en anden skål og rør det sammen.
    3. Hæld på skift lidt af den tørre blanding og lidt af mælken over i skålen med den piskede masse.
    4. Kom herefter kakaoen i og pisk det hele grundigt sammen.
    5. Fyld dejen i dine forme, så de er godt halvt fyldt.
    6. Bag dem ved 155 grader varmluft i en lille halv time - bagetiden afhænger af din ovn, så tjek dem.
    7. Lad de færdigbagte cupcakes køle af på køkkenbordet.
     

Karamel

    1. Kog dåsen i 3 timer under låg og lad den derefter afkøle i en time.
    2. Rør flagesaltet rundt i karamellen. Du kan også se opskriften på karamelsaucen her.
    3. Skær et hul i toppen af de afkølede cupcakes, så der er plads til en klat karamel (ungerne spiser med glæde "kageresterne").
    4. Kom karamellen i hullet.
     

Marengs

    1. Pisk hviderne og sukkeret sammen i en skål.
    2. Kom marengsen på en sprøjtepose med tylle og sprøjt det på dine cupcakes, så hullet med karamellen dækkes til.
    3. Brænd marengsen af med en gasbrænder.
    4. Pynt af med rød skovsyre på toppen.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!