fbpx Côte de Boeuf Sous Vide 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Côte de Boeuf Sous Vide

Sous Vide Cote De Boeuf
Sidst ændret:
Tirsdag den 19. februar, 2019 - 13:37
Beskrivelse

Côte de Boeuf - kongernes bøf. Vi benytter os af sous vide tilberedningsmetoden, for at sikre et flot og ensartet kvalitet af dette smukke stykke kød.

Côte de Boeuf er en udskæring fra oksens højreb, der i bund og grund er en oksekotelet.

Da udskæringen sidder tættest på skulderen, har stykker en stor fedtmarmorering, hvilket hjælper til en god smag.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 35 minutter
Ingredienser
850 g Côte de Boeuf (Krogmodnet)
  Krydderier (Salt & Peber)
10 g Smør
2 spsk Olie (Smagsneutral)
  Rosmarin (Frisk. Brug en kvist eller to)
2 fed Hvidløg
Vejledning

Vakuumpak bøffen og tilbered den ved 55 grader i 3,5 timer i sous vide/vandbad. Normalt vil vi tilberede denne bøf i 4,5-5 timer, men da denne bøf er krogmodnet skal den ikke have ilge så lang tid. Krogmodnet kød indeholder mindre væske og en for lang tilberedningstid vil gøre kødet tørt. 

Côte du Boeuf

Tag kødet op af vandbadet og tør det godt af med et viskestykke eller køkkenrulle.

Côte du Boeuf

Tænd en pande på høj varme og hæld olien på. 

Skold lynhurtig rosmarinkvisten i kogende vand og tør den af.

Når panden er varm, hæld olien på og derefter hvidløgene (stadig med skal på) samt rosmarinkvisten.

Krydr kødet med friskværnet peber og flagesalt og læg det på panden.

Herefter skal smørret tilsættes. 

Steg det i 30-45 sekunder og vend bøffen og giv den lige så lang tid på den anden side.

Côte du Boeuf

Bøffen er nu klar til servering.

Skær den i mindre skiver på tværs.

Côte du Boeuf

 

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Barbanera Rosso Toscana Ernst Organic Sangiovese/Merlot Igt:

Vinen efterlader helt tydelige indtryk af brombær og kirsebær både i duft og smag. Vinen er harmonisk med fine afrundede noter af violer og søde krydderier. Blød og frugtig i smagen med en dejlig vedholdende eftersmag.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier