fbpx 🍋Citronis | opskrifter | GastroFun.dk

Citronis

Citronis
Sidst ændret:
Tirsdag den 9. juli, 2019 - 09:08
Beskrivelse

Sommervejr kalder på is, og den må gerne være både læskende og opfriskende i sommervarmen, samtidig med at den stiller den lille sukkertrang.

Jeg elsker citronis, og denne citronis er både blød, syrlig, forfriskende og cremet - akkurat som en perfekt sommeris skal være, hvis du spørger mig :-)

Denne opskrift kræver hverken, at du har en ismaskine, eller at du hele tiden skal røre i den - den er bare supermedgørlig og ligetil.

God fornøjelse!

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 timer, 25 minutter
Ingredienser
100 g Vand
1 dl Rørsukker (lys)
  Æggeblommer (jeg brugte 2 bægre pasteuriserede)
  Pasteuserede æggehvider (jeg brugte 1 bæger)
Vejledning
  1. Start med at finde en kasserolle.
  2. Kom vand og rørsukker heri.
  3. Lad det koge i 5 minutters tid.
  4. I mellemtiden presser du saften ud af citronerne.
  5. Kom citronsaften i gryden.
  6. Kog videre i 10 minutters tid.
  7. Lad sukkerblandingen afkøle til lillefingervarmt.
  8. Find en skĂĄl og en hĂĄndmixer.
  9. Kom æggeblommerne i skålen.
  10. Pisk blommerne lidt luftige.
  11. Kom nu sukkerblandingen med i skålen, en smule ad gangen, mens blandingen tykner og bliver mere og mere luftigt.
  12. Find en ny skĂĄl.
  13. Hæld piskefløden i skålen.
  14. Pisk fløden. Den skal ikke piskes for hårdt, men blot blive til et let skum. Jeg vil sige, at det skal piskes lidt mindre, end hvis det skulle bruges til varm kakao.
  15. Find endnu en ny skål og hæld æggehviderne heri.
  16. Pisk hviderne stive.
  17. Både fløde og hvider vendes nu forsigtigt i æggesnapsen.
  18. Smag på massen og tilføj eventuelt mere citronsaft om nødvendigt. Hvis du har brugt økologiske citroner, kan du også tilsætte lidt reven citronskal til massen - det giver en "dybere" citronsmag til isen.
  19. Find en form eller bøtte i en passende størrelse. Jeg brugte bare en tom isbøtte fra Carte d'Or.
  20. Hæld din isblanding i bøtten.
  21. Sæt bøtten i fryseren.
  22. Lad nu isen fryse. Det tager nogle timer. Min is stod i adskillige timer, inden jeg brugte den, men du kan lige kigge til din is undervejs. Den skal dog nok have en 4-5 timers tid som minimum.
  23. Isen skal lige stå et kvarters tid ved stuetemperatur, inden du laver kugler af den.
  24. Servér den på en tallerken eller gør som jeg og put den i en vaffel. Mums!
Noter

Denne citronis er også en virkelig skøn fest- eller nytårsdessert. Her ville jeg servere et 1-2 kugler på en tallerken, eventuelt med lidt reven hvid chokolade på toppen og pyntet med reven citronskal.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Godt nytĂĄrsmad
Artikel
Redaktion
Citronmousse
Opskrift
Anette