ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citronflødeboller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 9. april 2018

Denne opskrift giver dig en lækker smagende ret der har smagsnuancer hen i mod den klassiske is: “Københavnerstang”. Den kan bruges som en lille dessert eller som noget sødt til kaffen.


Antal: 20 stk.

Citronflødeboller

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 day
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 deciliter Piskefløde
  • 1 stk. Husblas Blad
  • 2 tsk. Vaniljesukker (Eller en halv vaniljestang)
  • 2 spsk. Flormelis
  • 2 tsk. Citronsaft
  • 4 stk. Husblas Blade
  • 110 gram Sukker
  • 1 deciliter Mælk Kan erstattes af saft eller juice
  • 125 gram Hvid chokolade
  • 2 tsk. Frugt farve Gul
  • 20 Vafler Kan også være kiks eller mørdejsbunde

Sådan gør du

Citronmousse

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter
    Kom fløde, flormelis, vanilje og citron i en skål og pisk til en let flødeskum.
    Vrid husblassen for vand og smelt husblassen i en skål over et vandbad.
    Når husblassen er smeltet, tages den af varmen og kom lidt ad flødeskummen op i den smeltede husblas og rør det godt sammen.
    Kom nu flødeskummen med husblas op i den anden skål med flødeskum og vend det forsigtigt sammen.
    Kom citronmoussen op i en sprøjtepose og sprøjt citronmoussen i den ønskede form. 
    Citronflødeboller
    Citronmousse
    Sæt moussen på frost minimum natten over.
     

Gul Glaze

  • Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.
    Kom sukker og væsken op i en gryde og bring lagen i kog, så sukkeret bliver opløst.
    Tag gryden af varmen, så snart sukkeret er opløst. Vrid husblassen for vand og kom den vredne husblas op i sukkerlagen og rør husblassen ud i lagen. Er du i tvivl om husblassen er rørt ordenligt ud, kan den passeres igennem en sigte.
    Hak den hvide chokolade fint og kom chokoladen op i en høj kande, sammen med frugt farven.
    Hæld sukkerlagen over chokoladen og frugt farven. 
    Blend chokoladen og sukkerlagen sammen med en stavblender
    Hold stavblendere nede i kanden hele tiden, undgå at bevæge stavblendere for meget op og ned, da der da vil komme luftbobler i glazen.
    Glaze
    Er der kommet lidt bobler i glazen, kan kanden let bakkes mod bordet, så boblerne springer.
    Lad glazen afkøle til 34-35 grader eller til den begynder at tykne. Hvis glazen er for varm, vil glazen løbe af kagen, når den hældes over.
    Sørg for at kagen er gennemkold inden kagen overhældes.
    Er kagen for varm, vil glazen løbe af kagen.
    Placer den gennem kolde kage på en bagerist eller på en bøtte der er lidt mindre end kagen, så er kagen nem at overhælde og nem at løfte af bagefter.
     

Servering

  • Tag moussen ud af fryseren og hæld glazen udover. 
    Flyt kagerne over på din bund og de er klar til servering.
    Mariekiksbund:
    Citronflødeboller
    Vaffelbund:
    Gul Kage Glaze

Noter

Du kan evt. benytte dig af mørdejsbunden fra denne opskrift.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.