fbpx Chokoladekage uden mel🍫 | opskrifter | GastroFun.dk

Chokoladekage uden mel

Chokoladekage uden mel
Beskrivelse

En lækker chokoladekage vækker altid glæde og begejstring. Denne chokoladekage er oven i købet glutenfri, så alle kan spise med.

Velbekomme! 

Udbytte
8 personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
150 g Smør
4 Æg
150 g Brun farin
1⁄2 Vaniljestang (kornene heraf (kan evt. erstattes af 2 tsk. vanillesukker).)
1⁄4 tsk Salt (flagesalt)
  Flormelis (til drys)
  Bær (Vi brugte hindbær)
Vejledning

Kage:

Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad - pas på der ikke kommer vand i chokoladeblandingen. Tag det af varmen, så snart det er smeltet sammen.

Pisk imens æg, farin og vaniljekorn lyst og luftigt, ca. 3-4 min.

Rør den smeltede smørblanding i lidt ad gangen og hæld den færdige dej i en smurt springform (18-25 cm).

Drys med flagesalt og bag kagen i cirka 25-30 minutter ved 175 grader (160 grader varmluft), til den er fast i kanten, men stadig blød i midten. Lad kagen køle af på en rist.

 

Drys kagen med flormelis - gerne drysset gennem en tesi - og server med bær. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier