fbpx ✅Chokoladefondant med bærsorbet🍫 | opskrifter | GastroFun.dk

Chokoladefondant med bærsorbet

Chokoladefondant med bærsorbet
Beskrivelse

En lækker chokoladefondant med flydende midte serveret sammen med en bærsorbet.

Udbytte
6 Portioner
Ingredienser
50 g Sukker
100 g Smør
40 g Hvedemel
100 g Æggeblommer (Cirka 5 æggeblommer afhængig af æggets støttelse)
50 g æggehvider (Cirka 2 æggehvider afhængig af æggets støttelse)
1 knsp Salt
Vejledning

Start med at hakke chokoladen og smelt den sammen med smør og sukker. Brug en skål over vandbad til det. Tag skålen af så snart at det er smeltet. 

Sigt mel ned massen og rør godt rundt.

Derefter skal æggeblommerne og æggehviderne tilsættes, igen under omrøring.

Brug kageringe på 5 x 5 cm og smør dem med olie (smagsneutral) eller bagespray. 

Sæt dem på et skærebræt/fad og hæld dejen i formene. De må kun fyldes 3/4 op, da de hæver op. Det er nemmest at gøre hvis du bruger en sprøjtepose til det.

Opbevar dem tildækket på køl indtil de skal bages. De skal bages lige før servering og tages ud af køleskabet lige inden de skal i ovnen.

Bag dine fondanter i 200 grader almindelig ovn i cirka 7-9 minutter. De skal være ubagte i midten.

Lad dem lige køle af i kort tid før de tages ud af formene.

 

Bærsorbet

Tag en halv portion bærsovs og rør den på en ismaskine i 30 minutter.

Det giver en lækker sorbet, der er syrlig og frisk.

 

Servering

Server kagen straks sammen med sorbet og pynt med mynte og stedmoderblomster.

Chokoladefondant med bærsorbet

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier