fbpx 🍒🍓Bærsovs🍵 (grundopskrift) | opskrifter | GastroFun.dk

Bærsovs (grundopskrift)

Bærsovs (grundopskrift)
Sidst ændret:
Tirsdag den 25. august, 2020 - 10:51
Beskrivelse

Bærsovs kan bruges til mange forskellige ting. Denne grundopskrift giver dig mulighed for at lave rødgrød, bærsorbet, bærmousse og sågar med et par små tilføjelser også en bærsauce til en salt ret. 

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
400 g Jordbær (Frosne)
250 g Hindbær (Frosne)
250 g Blåbær (Frosne)
200 g Sukker
2 dl Vand
Vejledning

Bland alle ingredienserne sammen i en stor gryde og bring det langsomt i kog. 

Sørg for at der bliver rørt i gryden løbende.

Når massen koger skrues ned der ned og lad det simre videre i en lille halv time.

Frys den ned i portioner a' f.eks. 2 dl.

 

  1. Hvis du hælder massen igennem en finmasket sigte ned i en sifon, så kan give den en patron, så har du en rødgrød.
  2. Gør det samme som i punkt 1, men giv den 2 patroner og du har en bærmousse.
  3. Gør det samme som i punkt 2, men tilsæt salt, peber og tørret estragon. Hold saucen varm i en sous vide i 30 minutter ved 50-60 grader. Så har du en bærsauce der går til en salt ret.
  4. Rør massen i 30 minutter i en ismaskine og du har en bærsorbet.

 

 

Læs også
Danske jordbær med brændt Sauce Sabayonne
Artikel
Redaktion
Is til den søde kolde tand
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier