fbpx ūüćęūüźīChokolade hest st√łbt i farin | opskrifter | GastroFun.dk

Chokolade hest st√łbt i farin

Chokolade hest st√łbt i farin
Beskrivelse

Hjemmelavet chokolade hest st√łbt i farin.

Så er det tid til at være kreativ! Var det noget med en spiselig hestefigur? Eller hvad med en spiselig skruetrækker?

Hvis du har farin og chokolade i k√łkkenet, s√•¬†kan du faktisk lave de sjoveste og fineste¬†spiselige figurer - og du kan jo bruge¬†alverdens former!¬†Jeg har for eksempel set b√•de skruetr√¶kkere¬†og diverse andre lidt pudsige chokoladeafst√łbninger - ja, selv spiselige chokoladeknive har jeg set!¬†Og det¬†er nemt at lave helt selv.

Du skal bare finde den figur, du kunne t√¶nke dig at lave i en chokoladeudgave - jeg snuppede for eksempel √©n af min datters legeheste og brugte den til min afst√łbning.

- og så er det faktisk kun fantasien, der sætter grænser! Jeg garanterer i hvert fald, at de spiselige figurer vil frembringe et smil eller to. Det kan også være en lidt sjov og anderledes idé til en polterabend, tænker jeg ;-)

Jeg brugte hvid chokolade til mine figurer, men er du rigtig kreativt anlagt, kan du pr√łve at eksperimentere med at bruge forskellige typer af chokolade i √©n figur. Det kan der komme nogle meget flotte og dekorative figurer ud af!

Udbytte
2 stk
Foreberedelsestid
25 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
1000 g Brun farin (eller mængde efter behov)
200 g Hvid chokolade (eller mængde efter behov)
2 dl Vand (til vandbad)
Vejledning
  1. Tag en b√łtte i en passende st√łrrelse.
  2. H√¶ld farin i b√łtten. Der skal bare v√¶re nok farin til at halvdelen af din figur kan d√¶kkes af farinen.
  3. Pres farinen sammen¬†i b√łtten.
  4. Find din √łnskede figur.
  5. Pres figuren ned i farinen, så farinen dækker halvdelen af figuren, og der efterlades et aftryk.
  6. Lav endnu et aftryk.Chokolade hest st√łbt i farin
  7. Find et skærebræt og en kniv.
  8. Hak chokolade fint på skærebrættet.
  9. Hæld lidt vand i en gryde.
  10. Bring vandet i kog på komfuret.
  11. Find en skål, der passer til at kunne stå ovenpå gryden.
  12. Kom godt halvdelen af den hakkede chokolade i skålen.
  13. Placér skålen ovenpå gryden med det varme vand.
  14. Lad chokoladen smelte over vandbadet. Chokoladen skal nå en temperatur på mellem 48 og 50 grader.
  15. Find en ny skål og hæld den usmeltede, hakkede chokolade heri.
  16. Lad den smeltede chokolade og den hakkede chokolade smelte sammen. Tilf√łj mere af den smeltede chokolade, hvis der¬†ikke er nok til at det smelter sammen. Temperaturen skal ligge mellem 29 og 30 grader, n√•r vi arbejder med hvid chokolade. Bruger du en m√łrk chokolade, skal temperaturen ligge p√• mellem 31 og 32 grader, og bruger du lys chokolade, skal den ligge mellem 30 og 31 grader.
  17. H√¶ld den tempererede chokolade ned i aftrykkene.Chokolade hest st√łbt i farinChokolade hest st√łbt i farin
  18. Lad chokoladen stivne, inden chokoladefigurerne tages op.
  19. B√łrst dine chokoladefigurer godt af for farin.Chokolade hest st√łbt i farin

Alt efter hvad dine figurer skal bruges til, kan du efterf√łlgende v√¶lge at s√¶tte de to halve figurer sammen.¬†Sm√łr lidt smeltet chokolade p√• fladerne og pres s√• figurerne sammen. Det kr√¶ver blot at de to flader er nogenlunde glatte, s√• chokoladerne kan presses helt sammen og giver et p√¶nt resultat.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion