fbpx ✅Chilimarmelade🌶 | opskrifter | GastroFun.dk

Chilimarmelade

Chilimarmelade
Sidst ændret:
Torsdag den 14. maj, 2020 - 09:01
Beskrivelse

Chilimarmelade, det lyder galt, men det er faktisk genialt.

Kombinationen af sødme og styrke er fantastisk og passer godt i en burger, sandwich eller pita.

Det er altså ikke ment som en marmelade du kommer på din rundstykke, men noget der bruges i det salte køkken.

Portionen er meget stor, så du kan med fordel prøve at lave en halv portion første gang - men pas på, du bliver hurtigt bidt af smagen og får lyst til at lave mere.

Jeg har fundet opskriften i bogen: "Fri -Vegansk mad fra Café Mikuna", hvorfra vi har fået opskrift på en vegansk udgave af bøfsandwich, som du kan læse her.

Chilimarmelade

Sværhedsgrad
Udbytte
2 store glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Hviletid
24 timer
Tid i alt
25 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 1⁄2 dl Eddike
600 g Sukker
6 Chili (friske og røde)
Vejledning

Start med at fjerne indmaden fra peberfrugterne og skær dem i grove tern.

Gentag med de friske chilier, det gør dog ikke noget hvis du ikke får fjernet alle kornene.

Kom alt i en gryde og bring det i kog under let omrøring.

Skru ned, så det simrer.

Lad det simre videre i 30-60 minutter - indtil det har en konsistens a' la' en tynd marmelade. Den sætter sig mere når den kommer på køl.

Skold et par sylteglas og hæld marmeladen deri.

Lad det stå på køl og dagen efter er det allerede klar til at kunne spises.

Velbekomme.

Chilimarmelade

Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier