fbpx ✅Chicken Biryani🍲 | opskrifter | GastroFun.dk

Chicken Biryani

Chicken Biryani
Sidst ændret:
Fredag den 22. maj, 2020 - 11:28
Beskrivelse

B I R Y A N I 🤤 - med kylling.

Jeg har utallige gange forsøgt at lave den helt perfekte biryani, og nu er den her endelig! 😍

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
4 timer, 5 minutter
Ingredienser
2 spsk Krydderier (bombay biryani krydderi)
2 tsk Kanel
1 tsk Ingefær
  Koriander (en lille håndfuld)
2 fed Hvidløg
2 tsk Gurkemeje
3 Løg
1 Æg (kan udelades)
  Ris (basmati)
  Olie (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør/pynt)
  Æg (hårdkogt)
  Persille (hakket)
Vejledning

Start ud med at marinere kyllingen i cremefraiche og krydderier.

Jeg valgte at bruge creme fraiche, da jeg havde noget i køleskabet (mindre madspild!).

Hvis man har yoghurt, kan dettes også sagtens bruges.

Lad kyllingen marinere i et par timer.

Begynd nu at skrælle løg og kartofler.

Skær løgene i ringe, og kartoflerne i tern.

Først steges løgene i olie, indtil de er brune, hvorefter de tages op af gryden.

Steg derefter kartoflerne i samme olie, indtil gyldne.

I en anden gryde, tilføjes en smule olie, hvor cherrytomaterne (skåret) og koriander tilføjes.

Lad tomaterne stege i olie til de bliver bløde, og tilføj derefter laurbær bladeder, samt kyllingen og alt dens marinade.

Lad dette stege på høj varme, og vend kyllingerne efter et par minutter.

Skru ned for varmen, og lad det simre på lav varme med låg i cirka 25-30 minutter. I en anden gryde tilføjes lidt olie, som varmes godt op.

Tilføj derefter din ønskede mængde basmati ris, og rør rundt.

Lad risen stege lidt i olien, hvorefter vand tilføjes.

Vandet skal dække en cm over risen.

Kog på høj varme i 3-4 minutter med låg, og skru derefter ned på lav varme hvor det skal blive i 15 minutter.

Når de 15 minutter er gået, tages kyllingen fra den anden gryde, og tilføjes til risen.

Tilføj 4-5 spsk af “sovsen” fra kyllingegryden , og tilføj til risen.

Bland det hele godt sammen, og lad det stå med låg i 5 minutter på lav varme.

Til slut tilføjes kartofler og løg til gryden, hvor det røres godt sammen.

Pynt med hakket persille på toppen, og et hårdkogt æg ved siden.

Source

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også