Brioche burgerboller med fuldkorn

Brioche burgerboller med fuldkorn
Beskrivelse

Den fantastiske brioche burgerbolle. Jeg har givet den et lille tvist og har fuldkornshvedemel i dejen, så de bliver lidt grovere end normalt. 

Bollen er sprængfyldt med smør og meget luftig, hvilket gør at bollen passer perfekt til burgere, da den ikke vil smuldre eller bliver for våd at fyldet.

Udbytte
10 stk.
Foreberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
3 timer, 15 minutter
Ingredienser
20 g Gær
8 g Salt
30 g Sukker
3 1⁄2 dl Sødmælk
2 Æg
150 g Smør (Stuetempereret)
600 g Hvedemel
2 Æggeblommer (Til penslingen)
  Sesamfrø (Til pynt)
Vejledning

Lun mælken forsigtigt i en tykbundet gryde indtil det er lunkent.

Opløs herefter gær, salt og sukker i den lune mælk.

Rør 200 gram hvedemel og fuldkornsmelet ud i mælken og rør indtil der ikke er flere klumper (brug gerne en røremaskine).

Rør herefter æggene i et ad gangen.

Tilsæt yderlige 300 gram mel og rør det godt sammen.

Skær den stuetemperarede smør i mindre stykker.

Rør smørret i lidt ad gangen. Smøren skal røres helt ud i dejen, så der ikke lægger smørklatter i dejen.

Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen.

Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 minutter.


Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time - gerne under en badehætte eller viskestykke.

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 10 stykker. Form 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader.

Lad bollerne efterhæve i 1 time.

Pensl bollerne med rigeligt sammenpisket æggeblommer og drys med sesamfrø. 

Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter indtil de er mørke gyldne på toppen.

Lad dem køle let inden de serveres.

Her blev de serveret med pulled pork:

Brioche burgerboller

Noter

Det her var blot mit andet forsøg med brioche burger boller. Jeg fandt en anden opskrift på nettet, hvor dejen mindede om pandekagedej. Den blev kasseret og min opskrift er meget inspireret af Anettes her på siden. Jeg valgte dog at erstatte noget af hvedemelet med fuldkornshvedemel.

Sociale medier