fbpx 🍔Brioche burgerboller 🍔opskrift på Gastro Fun

Brioche burgerboller

Brioche burgerboller
Underrubrik
Lækre hjemmelavede brioche burgerboller
Beskrivelse

Den bedste burgerbolle i verden - Brioche bollen. Bollen er sprængfyldt med smør og meget luftig, hvilket gør at bollen passer perfekt til burgere, da den ikke smuldrer eller bliver for våd at fyldet.

Udbytte
10 Stk
Foreberedelsestid
3 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
3 timer, 10 minutter
Ingredienser
20 g Gær (Eller en halv pakke tørgær)
8 g Salt
30 g Sukker
3 1⁄2 dl Sødmælk
2 Æg
150 g Smør (Smøren skal have stuetemperatur )
700 g Hvedemel
2 Æggeblommer (Til pensling)
  Sesamfrø (Pynt)
Vejledning

Lun mælken i en tykbundet gryde forsigtig indtil det er fingervarmt.

Opløs gær, salt og sukker i den lune mælk.

Rør 300 gram mel ud i mælken og rør indtil der ikke er flere klumper (brug gerne en røremaskine).

Rør æggene i et ad gangen.

Tilsæt yderlige 300 gram mel og rør det godt sammen.

Skær den stuetemperarede smør i mindre stykker.

Rør smøren i lidt ad gangen. Smøren skal røres helt ud i dejen, så der ikke lægger smørklatter i dejen.

Brioche brugerboller

Tilsæt det sidste mel (det er ikke sikkert at du skal bruge det hele) imens der æltes indtil dejen lige akkurat slipper siderne af røreskålen.

Dejen skal stadig være let klistret. Dejen skal æltes i 8-10 minutter.


Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time - gerne under en badehætte.

Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 10 stykker. Form 10 boller som trykkes let flade og placeres på 2 bageplader.

Brioche burgerboller

Lad bollerne efterhæve i 1 time.

Pensl bollerne med rigeligt sammenpisket æggeblommer og drys med sesamfrø. 

Bag dem ved 200 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter indtil de er mørke gyldne på toppen.

Lad dem køle let inden de serveres.

Brioche burgerboller

Noter

Vi har flere udgaver af burgerboller her:

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Smør - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om burgeren
Artikel
Redaktion