fbpx 🍺Beer batter | opskrifter | GastroFun.dk

Beer batter

Beer batter (c)molekymi.dk
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 14:53
Beskrivelse

Lækre, sprøde hjemmelavede løgringe (eller onion rings) med beer batter.

Så længe der er øl i huset, så er beer batter super simpelt at kaste sig ud i uden brug af diverse fancy ingredienser eller remedier.

Hvad er beer batter? Beer batter er sådan set blot en blanding af øl og mel. Dette danner en dej, der kan bruges til at give en tynd, sprød overflade på alt lige fra fisk til løgringe.

Når englænderne laver fish'n'chips, er det traditionelt set beer batter, der bruges til at panere fisken med. Det skaber et supersprødt crunch og en noget anden fornemmelse end den, du får fra den klassiske rasppanering, vi danskere gerne bruger til vores fiskefileter eller krebinetter.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
18 minutter
Ingredienser
2 Salatløg (store)
100 g Mel
150 g Rismel
1 tsk Bagepulver
33 cl Øl (mørk)
Vejledning
  1. Start med at skære bunden og toppen af løgene.

  2. Halver løgene på tværs.

  3. Del nu løgene i skallerne, så du får løgringe.

  4. Drys dem med lidt mel. Dette gøres for at sikre, at dejen vil klistre fast til dem.

  5. Tag en skål.

  6. Kom mel, rismel, farin, bagepulver og øllet i skålen. Det er vigtigt, at øllen først åbnes, lige inden den skal bruges, så den ikke når at blive flad. Årsagen til dette er, at kulsyren er en vigtig komponent i en beer batter.

  7. Bland det forsigtigt sammen så kulsyren ikke piskes ud af øllet.

  8. Find en ½-liters sifonflaske.

  9. Hæld massen på sifonflasken.

  10. Kom to patroner i sifonen.

  11. Ryst sifonflasken kraftigt.

  12. Tryk nu lidt efter lidt dejen ud på løgringene

  13. Vend løgringene i dejen.

  14. Hæld olien i din friture, sauterepande eller gryde.

  15. Varm olien op så det bliver rygende varm. 

  16. Fritér løgringene indtil de er sprøde.

  17. Servér løgringene som en snack til iskolde øl, spis dem med en lækker dip eller som tilbehør til en saftig burger.

Noter


Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Fish ‘n’ Chips
Opskrift
Per Asmussen
Beer Batter
Opskrift
Anette