fbpx 🍺Beer batter | opskrifter | GastroFun.dk

Beer batter

Beer batter (c)molekymi.dk
Beskrivelse

LÌkre, sprøde hjemmelavede løgringe (eller onion rings) med beer batter.

Sü lÌnge der er øl i huset, sü er beer batter super simpelt at kaste sig ud i uden brug af diverse fancy ingredienser eller remedier.

Hvad er beer batter? Beer batter er südan set blot en blanding af øl og mel. Dette danner en dej, der kan bruges til at give en tynd, sprød overflade pü alt lige fra fisk til løgringe.

Nür englÌnderne laver fish'n'chips, er det traditionelt set beer batter, der bruges til at panere fisken med. Det skaber et supersprødt crunch og en noget anden fornemmelse end den, du für fra den klassiske rasppanering, vi danskere gerne bruger til vores fiskefileter eller krebinetter.

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
18 minutter
Ingredienser
2 Salatløg (store)
100 g Mel
150 g Rismel
1 tsk Bagepulver
33 cl Øl (mørk)
Vejledning
  1. Start med at skÌre bunden og toppen af løgene.

  2. Halver løgene pü tvÌrs.

  3. Del nu løgene i skallerne, sü du für løgringe.

  4. Drys dem med lidt mel. Dette gøres for at sikre, at dejen vil klistre fast til dem.

  5. Tag en skĂĽl.

  6. Kom mel, rismel, farin, bagepulver og øllet i skålen. Det er vigtigt, at øllen først åbnes, lige inden den skal bruges, så den ikke når at blive flad. Årsagen til dette er, at kulsyren er en vigtig komponent i en beer batter.

  7. Bland det forsigtigt sammen sü kulsyren ikke piskes ud af øllet.

  8. Find en ½-liters sifonflaske.

  9. HĂŚld massen pĂĽ sifonflasken.

  10. Kom to patroner i sifonen.

  11. Ryst sifonflasken kraftigt.

  12. Tryk nu lidt efter lidt dejen ud pü løgringene

  13. Vend løgringene i dejen.

  14. HĂŚld olien i din friture, sauterepande eller gryde.

  15. Varm olien op sü det bliver rygende varm. 

  16. FritÊr løgringene indtil de er sprøde.

  17. ServÊr løgringene som en snack til iskolde øl, spis dem med en lÌkker dip eller som tilbehør til en saftig burger.

Source
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Fish ‘n’ Chips
Opskrift
Per Asmussen
Beer Batter
Opskrift
Anette