Bearnaise Thermomix

Bearnaise Thermomix
Sidst ændret:
Onsdag den 9. december, 2020 - 11:00
Beskrivelse

Sauce Bearnaise for dummies. Med denne opskrift kan du ikke fejle, da temperaturen aldrig bliver så høj at saucen skiller.

Saucen er lavet i en Thermomixer, men det kan sagtens lade sig gøre at bruge opskriften uden.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundbogen i Thermomix", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"Helt klassisk bearnaise. Den skiller ikke, og du kan holde den varm, til du skal bruge den."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Estragon (frisk, en håndfuld )
75 g Vand
300 g Smør
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Cayennepeber
Vejledning

Hak skalotteløget, og tag bladene af estragonen, og gem dem til senere.

Kom stilkene og løget i thermomixeren, og hak på niveau 6 i 5 sekunder.

Tilsæt vand og eddike, og opvarm ved 98°C i 5 minutter med omrøring på 1.

Si det gennem et klæde, og gem væsken, som er din essens til sovsen.

Varm æggeblommer og 2 spsk. af essensen op ved 60°C i 5 minutter med hakning på niveau 1.

Skær smørret i stykker af cirka 10 g.

Sæt piskeindsatsen i thermomixeren, og begynd at piske på niveau 3 i 3 minutter.

I løbet af de 3 minutter tilsættes smørret stille og roligt, et stykke ad gangen.

Hak estragonbladene groft, og kom dem i sovsen.

Tilsæt salt og cayennepeber, og pisk videre på niveau 4 i yderligere 2 minutter ved 60°C.

Laver du sovsen i god tid, kan du sagtens holde den varm på 60°C med en omrøring på niveau 1. Pisk den igennem i 30 sekunder på niveau 4 lige før servering.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier