fbpx ✅Thermomix | det perfekte køkkenværktøj | GastroFun.dk

Thermomix | det perfekte køkkenværktøj

Thermomix TM5-(c)hwl.dk
Underrubrik
Oplev den ultimative køkkenmaskinen med 12 funktioner
Indholdsfortegnelse

Thermomixer TM5

Thermomixeren er et produkt man oftere og oftere støder på. Hvis man har fulgt med i Masterchef i fjernsynet er den meget brugt. Men hvad er det? - hvorfor er netop dette køkkenredskab blevet SÅ hypet så meget de sidste år?
 

 

Redaktion: Varen kan købes hos Shopping.coop.dk 

 

Hvad er en Thermomix?

Thermomix® forener funktionerne af 12 køkkenmaskiner i én: den kan veje, mikse, male, ælte, piske, tilberede, kontrollere varme, røre og emulgere. uanset om den skal tilberede den daglige madlavning til familien, en hurtig snack til en person eller gastronomiske mesterværker – alle lykkes de med et snuptag. De mange Thermomixtestede opskrifter varierer fra hårdkogte æg, salatdressinger, dips og pesto, dampet fisk og risotto til is. Hvis du har glemt at købe flormelis eller vaniljesukker? Så er det intet problem, fordi dette også let og hurtigt laves med Thermomix®. Det overrasker mange, at Thermomix® også let kan lave is, ælte dej, samt blande forfriskende smoothies og shakes. Det er ikke uden grund at Thermomix® er verdens mest berømte køkkenmaskine af sin art – mere end 7 millioner entusiastiske brugere nyder hver dag at arbejde med den. (Kopieret fra producentens hjemmeside).

TM5-3


Det lyder alt sammen meget godt - men er den god? Virker den? og får man den brugt?

Alle spørgsmål der er meget svære at svare på, hvis man ikke har prøvet den - så det satte jeg mig for.
 
Thermomix sælges, blandt andet, via konsulenter rundt i landet. Disse holder også fra tid til anden demonstrationer af denne maskine, min gode kollega Anders (som også deler visionerne omkring madlavning) og jeg bestilte en tid og tog afsted.
 

Vi blev ikke skuffet, besøget ved Vibeke var ingen skuffelse, Vibeke er meget dygtig og imødekommende. Vi følte os alle hjemme i hendes køkken, og alle spørgsmål blev besvaret med stor proffesionel sikkerhed.
 


Redaktion: Varen kan købes hos Shopping.coop.dk 

 

TM5-4

Selve maskinen - skuffede heller ikke! Som inkarneret gadget-elsker skal der meget til at imponere. Det gjorde den. Man mærker virkelig at der her er tale om et kvalitetsprodukt.

Vi prøvede i løbet af aftenen en del forskelligt:
- Lemon curd
- Appelsinmarmelade
- Smoothie
- Fiskesuppe m. dampede porre og dampet laks
- Chili Con Carne
- Hjemmelavet jordbæris (det tog 3 min)
 
ALT BLEV LAVET KUN PÅ THERMOMIXER!
 TM5-5
Maskinenen blender, hakker, damper, koger og meget mere - som en drøm!
 
Jeg er meget imponeret over hvor effektiv den er. Som et eksempel skulle vi til en is bruge flormelis, det klarede vi hurtigt ved selv at lave det. Blenderdelen pulveriserede på 2 sekunder almindelig sukker til det fineste flormelis. Sukker koster under det halve pr. kilo af hvad flormelis gør.
 
Nævner da gerne at den is var fuldstændig vidunderlig, luftig, lækker og smagte skønt.TM5-6

Thermomixeren har indbygget induktion og kan derfor varme og tilberede hele retter. Maskinens kniv er indrettet således den kan dreje begge veje rundt, blende den ene vej, røre og ælte den anden vej - smart.

Små detaljer er blandt andet at der sidder en opskriftschip på siden så du får opskrifter direkte på skærmen. Faktisk kan man, som på billedet herunder, få folier til maskinen så den passer bedre ind i netop dit køkken.
 

Redaktion: Varen kan købes hos Shopping.coop.dk 

 


Ville jeg få brugt en Thermomixer? - ja uden tvivl - på daglig basis. Ikke mindst ville mine børn kunne lave diverse retter. Maskinen fortæller hvormeget, hvornår og hvordan.. NEMT!
 
Har jeg råd? - desværre ikke endnu, men den står øverst på alle mine lister.
 
Findes der et alternativ? - ja, se blandt andet Pers anmeldelse af Silvercrest Kitchen Tools, en køkken maskine til 1/4 af prisen for en Thermomix. HER
 
Er den dyr? - ja, beregn mellem 8 og 10 tusinde kroner for dette udyr af et køkkenredskab. Du kan herefter tilkøbe ekstra kander for hurtig udskiftning af retter, ca. 1.600 kroner for en kande.
 
Er det det værd? - det er det helt store spørgsmål. Thermomixeren er ikke en ny ting, tidligere modeller er set holde op imod 30 år. Hvis dette også gælder denne model synes jeg personligt, at hvis man får den brugt og bliver ved med at bruge den - er den pengene værd.
Vorwerk som laver maskinen yder god service ikke mindst på deres knive, jeg mener Vibeke sagde livstidsgaranti.

Det skal også nævnes at Thermomixeren bliver brugt i stor stil på alle landets største og fineste restauranter. Vores konsulent fortalte at Noma har 6 stk. stående på række.

Jeg har kontaktet Vorwerk angående en testmodel for at jeg, her på siden, kan teste den til bunds. Jeg afventer stadig svar.
 
Indtil da, må jeg fortsat spare op og glæde mig. For en thermomix - det kommer der!
 

//Food N' Fun v. Søren Pontoppidan Kubo

Redaktion: Varen kan købes hos COOP & HWLarsen. Billeder er venligst udlånt af www.hwl.dk.


Efter denne artikel er skrevet har Thermomix lavet en ny model: "Thermomix TM6", Den kan bl.a. købes her hos COOP

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Thermomix TM6
Artikel
Sponsoreret indhold