Opskrift på bearnaise mayo
Hjemmelavet Bearnaise mayonnaise på lyntid!
Hvis du har lidt under 2 minutter, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i din egen mayo, der smager af sauce bearnaise. What’s not to like? Det kræver bare en stavblender og et højt glas/skål ?
Denne mayo kan bruges til mange ting, men vi foretrækker at bruge den som dip til chips, sauce til grillbøfferne eller i en kartoffelsalat ?
Normalt vil jeg bruge en hjemmelavet bearnaiseessens og frisk estragon, men jeg besluttede mig for at teste en udgave, hvor alle kan være med – også selvom man eksempelvis står i et beskedent sommerhuskøkken med meget få remedier.
Bearnaise mayo
Ingredienser
- 1 Æg M/L
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 2 deciliter Rapsolie
- 2 spsk. Estragon tørret
- 2 spsk. Bearnaise essens
- 0.5 tsk. Citronsaft
- Cayennepeber til smag
- Hvid peber til smag
- Salt til smag
Sådan gør du
- Find din stavblender og et højt glas, der passer til stavblenderen.
- Slå ægget ud i det høje glas.
- Kom 1 tsk. salt ovenpå ægget.
- Tilsæt hvidvinseddike og dijonsennep.
- Hæld ligeså stille rapsolien ned i glasset.
- Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
- Tænd for stavblenderen og hold den fortsat nede i bunden af glasset, mens du kører den rundt.
- Efter få sekunder begynder du langsomt at løfte stavblenderen, mens du stadig kører den rundt i en cirkulær bevægelse. Fortsæt opad, mens mayoen tykner.
- Rør nu estragon, citronsaft og bearnaiseessens godt rundt i mayoen.
- Servér!