fbpx 🥣Bearnaise mayo | opskrifter | GastroFun.dk

Bearnaise mayo

Bearnaise mayo
Beskrivelse

Hjemmelavet Bearnaise mayonnaise på lyntid!

Hvis du har lidt under 2 minutter, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i din egen mayo, der smager af sauce bearnaise. What's not to like? Det kræver bare en stavblender og et højt glas/skål 👍

Denne mayo kan bruges til mange ting, men vi foretrækker at bruge den som dip til chips, sauce til grillbøfferne eller i en kartoffelsalat 😍

Normalt vil jeg bruge en hjemmelavet bearnaiseessens og frisk estragon, men jeg besluttede mig for at teste en udgave, hvor alle kan være med - også selvom man eksempelvis står i et beskedent sommerhuskøkken med meget få remedier.

Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
1 minut
Tilberedelsestid
1 minut
Tid i alt
2 minutter
Ingredienser
1 Æg (M/L)
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Hvidvinseddike
2 dl Rapsolie
2 spsk Estragon (tørret)
1⁄2 tsk Citronsaft
  Cayennepeber (til smag)
  Hvid peber (til smag)
  Salt (til smag)
Vejledning
  1. Find din stavblender og et højt glas, der passer til stavblenderen.
  2. Slå ægget ud i det høje glas.
  3. Kom 1 tsk. salt ovenpå ægget.
  4. Tilsæt hvidvinseddike og dijonsennep.
  5. Hæld ligeså stille rapsolien ned i glasset.
  6. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
  7. Tænd for stavblenderen og hold den fortsat nede i bunden af glasset, mens du kører den rundt.
  8. Efter få sekunder begynder du langsomt at løfte stavblenderen, mens du stadig kører den rundt i en cirkulær bevægelse. Fortsæt opad, mens mayoen tykner.
  9. Rør nu estragon, citronsaft og bearnaiseessens godt rundt i mayoen.
  10. Servér!

Bearnaise mayonnaise

Bearnaise mayonnaise

Bearnaise mayonnaise

Noter

Du kan også vælge at bruge en hjemmelavet bearnaiseessens. Se opskrift her.

Hvis du vil bruge frisk estragon, så brug 3 stilke (uden stilkene selvfølgelig). Når min egen estragon når en vis størrelse, plukker jeg stilkene og kommer dem i fryseposer og derefter i fryseren - så har jeg frisk estragon året rundt!

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Bearnaise
Artikel
Redaktion
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion