ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bearnaise mayo

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

1. juli 2019

Opskrift på bearnaise mayo

Hjemmelavet Bearnaise mayonnaise på lyntid!

Hvis du har lidt under 2 minutter, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i din egen mayo, der smager af sauce bearnaise. What’s not to like? Det kræver bare en stavblender og et højt glas/skål ?

Denne mayo kan bruges til mange ting, men vi foretrækker at bruge den som dip til chips, sauce til grillbøfferne eller i en kartoffelsalat ?

Normalt vil jeg bruge en hjemmelavet bearnaiseessens og frisk estragon, men jeg besluttede mig for at teste en udgave, hvor alle kan være med – også selvom man eksempelvis står i et beskedent sommerhuskøkken med meget få remedier.



Antal: 1 glas

Bearnaise mayo

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute

Ingredienser

  • 1 Æg M/L
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 deciliter Rapsolie
  • 2 spsk. Estragon tørret
  • 2 spsk. Bearnaise essens
  • 0.5 tsk. Citronsaft
  • Cayennepeber til smag
  • Hvid peber til smag
  • Salt til smag

Sådan gør du

    1. Find din stavblender og et højt glas, der passer til stavblenderen.
    2. Slå ægget ud i det høje glas.
    3. Kom 1 tsk. salt ovenpå ægget.
    4. Tilsæt hvidvinseddike og dijonsennep.
    5. Hæld ligeså stille rapsolien ned i glasset.
    6. Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
    7. Tænd for stavblenderen og hold den fortsat nede i bunden af glasset, mens du kører den rundt.
    8. Efter få sekunder begynder du langsomt at løfte stavblenderen, mens du stadig kører den rundt i en cirkulær bevægelse. Fortsæt opad, mens mayoen tykner.
    9. Rør nu estragon, citronsaft og bearnaiseessens godt rundt i mayoen.
    10. Servér!
    Bearnaise mayonnaise
    Bearnaise mayonnaise
    Bearnaise mayonnaise

Noter

Du kan også vælge at bruge en hjemmelavet bearnaiseessens. Se opskrift her.
Hvis du vil bruge frisk estragon, så brug 3 stilke (uden stilkene selvfølgelig). Når min egen estragon når en vis størrelse, plukker jeg stilkene og kommer dem i fryseposer og derefter i fryseren - så har jeg frisk estragon året rundt!