Bearnaise mayo

Hjemmelavet Bearnaise mayonnaise på lyntid!
Hvis du har lidt under 2 minutter, så er der ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i din egen mayo, der smager af sauce bearnaise. What's not to like? Det kræver bare en stavblender og et højt glas/skål 👍
Denne mayo kan bruges til mange ting, men vi foretrækker at bruge den som dip til chips, sauce til grillbøfferne eller i en kartoffelsalat 😍
Normalt vil jeg bruge en hjemmelavet bearnaiseessens og frisk estragon, men jeg besluttede mig for at teste en udgave, hvor alle kan være med - også selvom man eksempelvis står i et beskedent sommerhuskøkken med meget få remedier.
- Find din stavblender og et højt glas, der passer til stavblenderen.
- Slå ægget ud i det høje glas.
- Kom 1 tsk. salt ovenpå ægget.
- Tilsæt hvidvinseddike og dijonsennep.
- Hæld ligeså stille rapsolien ned i glasset.
- Sæt stavblenderen helt ned i bunden af glasset.
- Tænd for stavblenderen og hold den fortsat nede i bunden af glasset, mens du kører den rundt.
- Efter få sekunder begynder du langsomt at løfte stavblenderen, mens du stadig kører den rundt i en cirkulær bevægelse. Fortsæt opad, mens mayoen tykner.
- Rør nu estragon, citronsaft og bearnaiseessens godt rundt i mayoen.
- Servér!
Du kan også vælge at bruge en hjemmelavet bearnaiseessens. Se opskrift her.
Hvis du vil bruge frisk estragon, så brug 3 stilke (uden stilkene selvfølgelig). Når min egen estragon når en vis størrelse, plukker jeg stilkene og kommer dem i fryseposer og derefter i fryseren - så har jeg frisk estragon året rundt!



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.