fbpx Bamseboller | opskrifter | GastroFun.dk

Bamseboller

Bamseboller (c)www.instagram.com/henriette_ak/
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Bløde, luftige og let søde boller med et hint af kardemomme... anyone...?

De kan bruges til eftermiddagskaffen, eller måske til weekendhyggen...? 😊

De her boller minder mig om dem, min mormor plejede at lave og er bar helt perfekte lune med et godt lag smør på... 😍

Opskriften herunder er min favorit til netop den slags boller 😊👇🏻✨

Bamseboller/mormorboller (ca 12 stk)

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
57 minutter
Ingredienser
80 g Smør
2 1⁄2 dl Mælk
25 g Gær
1⁄2 tsk Salt
1⁄2 tsk Kardemomme (Eller 1/1 (efter smag))
1⁄2 tsk Vaniljesukker
1 Æg
550 g Hvedemel (Kan være op til 600 gram)
Vejledning

Smelt smør i en gryde, hæld mælken over, og lad det blive lillefingervarmt

Hæld væsken i en skål og opløs gæren heri. 

Tilsæt salt, kardemomme, vanille, flormelis, æg og mel. Ælt dejen blank og smidig. 

Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid. 

Form 12 boller af dejen. Du får den glatte overflade ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden).

Læg bollerne på en bageplade med god afstand imellem.

Lad dem hæve i yderligere 30 min.

Imens tændes ovnen på 200 grader.

Pensl med et sammenpisket æg eller mælk. 

Bag bollerne i 10-12 min indtil de er gyldne. Enjoy! 😍 

Noter
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Sociale medier