fbpx 🥔🥕Bagte rodfrugter (i ovn)| opskrifter | GastroFun.dk

Bagte rodfrugter

Bagte rodfrugter
Beskrivelse

Forskellige bagte rodfrugter er ikke alene et meget smukt tilbehør, det er også enormt lækkert og smagfuldt i virkelig mange retter.

Bagte rodfrugter

Når rodfrugter kommer i ovnen, kommer deres naturlige sødme virkelig til deres ret, hvilket spiller supergodt sammen med eksempelvis et lækkert stykke kød.

Jeg serverede denne omgang rodfrugter til aftenens flankesteak, asparges kartofler og med en skøn rødvinssauce.

Brug de rodfrugter, du selv allerbedst kan lide! Jeg diskriminerer ikke (he he), så jeg brugte alle slags, jeg lige kunne komme i tanker om på stående fod.

 

Bagte rodfrugter opskrift

Bagte rodfrugter

 

Udbytte
1 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
1 kg Rodfrugter (jeg brugte gulerødder, pastinak, persillerod og rødbede)
  Olie (1 - 2 spsk. smagsneutral)
  salt og peber (fra kværn)
Vejledning
  1. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i ønskede størrelser.
  2. Hæld dem i en frysepose og hæld også olie i posen.
  3. Massér posens indhold godt og grundigt, indtil olien er fordelt.
  4. Åbn posen og hæld rodfrugterne over i en bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Krydr rodfrugterne med salt, peber og rigeligt med frisk timian.
  6. Bag rodfrugterne midt i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter.
  7. Tag de færdige rodfrugter ud af ovnen og servér.
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Rodfrugtsmos
Opskrift
Per Asmussen