fbpx ūü•ĎAvocado i tempuradej | opskrifter | GastroFun.dk

Avocado i tempuradej

Avocado i tempuradej
Beskrivelse

En anretning, der kunne være en Michelin-restaurant værdig: Avocado i "kul"-tempuradej.

Mad er meget mere end bare f√łde. Mad er oplevelser, og n√•r vi tager ud for at spise,¬†forventer vi ofte en helhedsoplevelse af sanseindtryk og overraskelser.¬†

Retter, der i udgangspunktet ikke ser videre spiselige¬†ud,¬†har i efterh√•nden flere √•r v√¶ret en trend inden for restaurationsbranchen. Om det er¬†sm√• kartofler eller¬†dekorative chokoladedesserter, der til forveksling kunne ligne¬†de vandslebne sten, du engang fandt langs strandkanten¬†p√• en k√łlig og bl√¶sende efter√•rsdag, s√• er det ofte et st√łrre eller mindre sceneri, der pr√¶senteres p√• flere af de prominente og velrenommerede¬†restauranter.

Her hjælper vi dig med at tage restaurantoplevelsen ind i dit eget hjem, så du selv kan imponere dine gæster med serveringer, der vil få enhver til at kigge en ekstra gang.

Opskriften indeholder¬†Mehocel og tr√¶kulspulver. Methocel, ogs√• kaldt methylcellulose, er et geleterings- og fortykningsmiddel, der anvendes i f√łdevareindustrien. N√•r det opvarmes til mere end 45 grader, danner Methocel en gel.

Det smagsneutrale tr√¶kulspulver¬†er fremstillet af kokosn√łdder¬†og kan bruges til at skabe us√¶dvanligt¬†flotte¬†og dramatiske visuelle effekter i madlavning.

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
2 minutter
Tid i alt
2 timer, 2 minutter
Ingredienser
300 g Vand
100 g Vodka
125 g Hvedemel
1 spsk Spidskommen
2 Avocado (2 store eller 4 små)
  Tamari (eller soyasauce)
  Fritureolie (eller rapsolie)
Vejledning
  1. Kom alle ingredienser i en blender. Du kan også bruge en stavblender.
  2. Blend alle ingredienserne sammen.
  3. Skru l√•get af din sifon¬†(fl√łdeskumsspr√łjter)
  4. Hæld massen over i sifonen og skru låget godt på.
  5. Montér dyssen.
  6. Placér gaspatronen og fyld gassen på sifonen.
  7. Fjern patronen og montér skruelåget.
  8. S√¶t sifonen i k√łleskabet i cirka 2 timer.
  9. Skræl avocadoerne og skær dem ud i 12 stykker.
  10. Hæld lidt tamari eller soya i en skål/beholder.
  11. Kom avocadostykkerne i skålen og vend dem rundt, så de bliver godt dækket af saucen.
  12. Hæld mel i en skål eller beholder.
  13. Vend avocadostykkerne i melet, så de trækker alt det mel til sig, de kan.
  14. Hæld det overskydende mel fra.
  15. Tag sifonen ud af k√łleskabet og ryst den kraftigt.
  16. Spr√łjt nu massen udover avocadostykkerne s√• de d√¶kkes.
  17. Hæld olie i din friture, gryde eller sauterepande.
  18. Opvarm olien til 190 grader.
  19. Fisk avocadostykkerne op af skålen og put dem over i den varme olie.
  20. Frit√©r i 2-3 minutter indtil de er spr√łde.
  21. Lad de spr√łde "kul" dryppe af og afk√łle.
  22. Adskil de stykker, der eventuelt hænger sammen.
  23. Anret og servér. Se eventuelt hele fremgangsmetoden i videoen herunder.
Source

https://www.modernrecipes.co.uk/recipe/avocado-in-charcoal-tempura-batter-using-methocel-activated-charcoal/

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion