fbpx ✅Anderillettes | opskrifter | GastroFun.dk

Anderillettes

Anderillettes
Beskrivelse

En lækker opskrift på den franske klassiker Anderillette.

I bund og grund så er en rillette en blanding af en grov porstej eller måske endda henimod en sylte. Den er lavet af and og dækket i andefedt bagefter.

Retten smager fantastisk ovenpå et ristet stykke brød - f.eks. med syltede rødløg eller lignende. 

Vi har retten fra bogen: "Hey! Det er vildt", skrevet af Julie Hey.

Man skal bruge 1 sylteglas på ca. 300 ml til denne opskrift.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 50 minutter
Tid i alt
3 timer
Ingredienser
1 Hel And (Renset)
2 Skalotteløg (Bananskalotteløg)
8 Enebær (Tørrede)
  Salt (1-2 spsk.)
  Andefedt (Evt. 1/2 - 1 dl)
Vejledning

Klip anden op langs brystbenet, så den deles i to stykker.

Pil skalotteløgene, og halvér dem.

Læg de to andestykker i en stor gryde, og tilsæt løg, laurbær, enebær, salt og 4-5 rosmarin-/timiankviste og salt i gryden.

Dæk med vand, læg låg på, og kog op.

Skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 2½ time, til kødet er mørt.

Si det hele over en skål.

Tag andestykkerne op, og læg dem på en tallerken.

Kassér løg og krydderurter.

Pil kødet fra skroget, og kassér ben og skind.

Del andekødet i fine strimler.

Kom det i en skål, og tilsæt 1 dl af kogelagen.

Pres kødet ned i et sylteglas, og hæld smeltet andefedt over.

Sæt glasset i køleskabet, og lad det trække et par dage.

Nyd anderilletten som snack på ristet brød eller kiks, som forret eller i salater.

Noter

||| TIP ||| Lav gerne dit eget andefedt:

Steg overskydende stykker af andeskind af på en tør pande.

Hæld fedtet i en lille si og ned i et opbevaringsglas.

Source

Hey! Det er vildt

Vi har opskriften fra: "Hey! Det er vildt".

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Confit de canard sous vide
Opskrift
Anette