fbpx 🦆And med æbler, æblegelé og æbleskum | opskrifter | GastroFun.dk

And med æbler, æblegelé og æbleskum

And med æbler, æblegelé og æbleskum (c)molekymi.dk
Sidst ændret:
Tirsdag den 23. juli, 2019 - 12:43
Beskrivelse

Skal du virkelig imponere nogen? Så er det nu, du får muligheden for at brillere og vise dine gastronomiske evner frem. Du skal nemlig både gøre brug af sous vide-metoden og finde din sifonflaske frem.

Få ting måler sig med en mør and med sprødt skind. Hvor mange af os begrænser indtaget af and til julemåneden eller Mortens Aften, er det imidlertid en spise, der ikke blot kan, men også bør nydes året rundt. 

And og æbler går hånd i hånd på samme måde, som biografture og popcorn gør det. Her får anden fint selskab af æble i form af blandt andet gelé og skum.

Denne ret gør sig godt til en rigtig scoremiddag, men vi garanterer, at den også har sin plads i andre sammenhænge. Vil du bryde lidt med traditionerne, kan du eksempelvis servere den som en nyfortolkning af den helstegte and til Mortens Aften.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Ingredienser
200 g Andebryst
5 g Bynke (vild malurt)
7 g Timian
275 g Æbler (cirka 2-3 æbler)
1⁄2 dl Hvidvin
85 ml Citronsaft
65 g Sukker
5 g Kanel
1 knsp Kardemomme
1 1⁄2 dl Æblejuice
1 1⁄2 g Gellangummi
50 ml Calvados
  Peberkorn (2-5 stk.)
1 1⁄2 Husblas
100 g Yoghurt
Vejledning

Andebryst

  1. Tag en vakuumpose.
  2. Kom anbryst, bynke/vild malurt, citron og timian i posen.
  3. Vakuumpak posen.
  4. Indstil din sous vide på 56 °C.
  5. Læg posen i din sous vide.
  6. Lad andebrystet tilberede i 30 minutter.
  7. Tag posen på af vandet.
  8. Pak andebrystet ud og dup det tørt med et klæde/viskestykke.
  9. Kom lidt ghee eller en blanding af smør og olie på en brandvarm pande.
  10. Steg andebrystet på skindsiden, indtil skindet er sprødt. Husk at andebrystet er færdigtilberedt, men blot skal have stegt skindet sprødt.
  11. Tag andebrystet af panden.

 

Æbler

  1. Find en gryde.
  2. Kom hvidvin, sukker, kanel, stjerneanis, en halv vaniljestang og kardemomme i gryden.
  3. Giv det et hurtigt opkog.
  4. Lad lagen afkøle.
  5. I mellemtiden skræller du det ene æble og fjerner kernehuset.
  6. Marinér nu æblet i 25 ml citronsaft.
  7. Hæld æble med citronsaft i en vakuumpose.
  8. Hæld den afkølede lage med ned i vakuumposen.
  9. Vakuumpak posen.
  10. Sæt din sous vide på 62 °C.
  11. Lad æblet tilberede i 20 minutter.
  12. Læg herefter det færdige æble over i en skål med iskoldt vand.

 

Æblegelé

  1. Tag en gryde.
  2. Kom æblejuice, 10 ml citronsaft, timian og peberkorn i gryden.
  3. Sæt gryden på komfuret.
  4. Lad det nu stå og simre i 10 minutter.
  5. Lad væsken løbe i gennem en si.
  6. Bland gellangummi i væsken.
  7. Hæld det tilbage i gryden.
  8. Bring væsken i kog.
  9. Tilsæt 10 mililiter Calvados.
  10. Hæld geléen i en form.
  11. Lad det nu afkøle.
  12. Skær geleén i små, lige store terninger lige inden servering.

 

Æble-Calvados skum

  1. Hæld vand i en skål.
  2. Læg husblassen i vandet.
  3. Skræl de sidste æbler og fjern kernehuset.
  4. Skær æblerne i små stykker.
  5. Kom æblestykker og den resterende citronsaft og Calvados med ned i blenderen.
  6. Blend det hele til en glat og homogen puré.
  7. Bland lidt af æblemosen med den sidste halvdel af vaniljestangen, sukker og yoghurt.
  8. Glem væden ud af husblasen.
  9. Kom husblas og æblejuice i en gryde.
  10. Lad husblassen smelte ved svag varme.
  11. Bland 1,5 spiseskeer af æblemos-/yoghurtblandingen i den varme gelatine og æblejuice.
  12. Hæld det over i resten af æblemos-/yoghurtblandingen og rør det sammen.
  13. Find en sifonflaske på 0,5 L.
  14. Lad blandingen løbe gennem en si over direkte over i sifonflasken.
  15. Montér gaspatronen og ryst flasken kraftigt.
  16. Sæt flasken på køl i 1-2 timer inden brug.
Noter
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Mortens Aften opskrifter
Artikel
Redaktion
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier