fbpx ūü¶ÜAnd med √¶bler, √¶blegel√© og √¶bleskum | opskrifter | GastroFun.dk

And med æbler, æblegelé og æbleskum

And med æbler, æblegelé og æbleskum (c)molekymi.dk
Sidst ændret:
Tirsdag den 23. juli, 2019 - 12:43
Beskrivelse

Skal du virkelig imponere nogen? S√• er det nu, du f√•r muligheden for at brillere og vise dine gastronomiske evner frem.¬†Du skal nemlig b√•de g√łre brug af¬†sous vide-metoden og finde din sifonflaske frem.

F√• ting m√•ler sig med en m√łr and med spr√łdt skind. Hvor mange af os begr√¶nser indtaget af and til julem√•neden eller Mortens Aften, er det imidlertid en spise, der ikke blot kan, men ogs√• b√łr nydes √•ret rundt.¬†

And og √¶bler g√•r h√•nd i h√•nd p√• samme m√•de, som¬†biografture og popcorn g√łr det. Her f√•r anden fint selskab af √¶ble¬†i form af blandt andet gel√© og skum.

Denne ret g√łr sig godt til en rigtig scoremiddag, men vi garanterer, at den ogs√• har sin plads i andre sammenh√¶nge. Vil du bryde lidt med traditionerne, kan du eksempelvis servere den som en nyfortolkning af den helstegte and til Mortens Aften.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Ingredienser
200 g Andebryst
5 g Bynke (vild malurt)
7 g Timian
275 g Æbler (cirka 2-3 æbler)
1⁄2 dl Hvidvin
85 ml Citronsaft
65 g Sukker
5 g Kanel
1 knsp Kardemomme
1 1⁄2 dl √Üblejuice
1 1⁄2 g Gellangummi
50 ml Calvados
  Peberkorn (2-5 stk.)
1 1⁄2 Husblas
100 g Yoghurt
Vejledning

Andebryst

  1. Tag en vakuumpose.
  2. Kom anbryst, bynke/vild malurt, citron og timian i posen.
  3. Vakuumpak posen.
  4. Indstil din sous vide p√• 56¬†¬įC.
  5. Læg posen i din sous vide.
  6. Lad andebrystet tilberede i 30 minutter.
  7. Tag posen på af vandet.
  8. Pak andebrystet ud og dup det t√łrt med et kl√¶de/viskestykke.
  9. Kom lidt ghee eller en blanding af sm√łr og olie p√• en brandvarm pande.
  10. Steg andebrystet p√• skindsiden, indtil skindet er spr√łdt. Husk at andebrystet er f√¶rdigtilberedt, men blot skal have stegt skindet spr√łdt.
  11. Tag andebrystet af panden.

 

Æbler

  1. Find en gryde.
  2. Kom hvidvin, sukker, kanel, stjerneanis, en halv vaniljestang og kardemomme i gryden.
  3. Giv det et hurtigt opkog.
  4. Lad lagen afk√łle.
  5. I mellemtiden skræller du det ene æble og fjerner kernehuset.
  6. Marinér nu æblet i 25 ml citronsaft.
  7. Hæld æble med citronsaft i en vakuumpose.
  8. H√¶ld den afk√łlede lage med ned i vakuumposen.
  9. Vakuumpak posen.
  10. S√¶t din sous vide p√•¬†62 ¬įC.
  11. Lad æblet tilberede i 20 minutter.
  12. Læg herefter det færdige æble over i en skål med iskoldt vand.

 

Æblegelé

  1. Tag en gryde.
  2. Kom æblejuice, 10 ml citronsaft, timian og peberkorn i gryden.
  3. Sæt gryden på komfuret.
  4. Lad det nu stå og simre i 10 minutter.
  5. Lad v√¶sken l√łbe i gennem en si.
  6. Bland gellangummi i væsken.
  7. Hæld det tilbage i gryden.
  8. Bring væsken i kog.
  9. Tilsæt 10 mililiter Calvados.
  10. Hæld geléen i en form.
  11. Lad det nu afk√łle.
  12. Skær geleén i små, lige store terninger lige inden servering.

 

Æble-Calvados skum

  1. Hæld vand i en skål.
  2. Læg husblassen i vandet.
  3. Skræl de sidste æbler og fjern kernehuset.
  4. Skær æblerne i små stykker.
  5. Kom æblestykker og den resterende citronsaft og Calvados med ned i blenderen.
  6. Blend det hele til en glat og homogen puré.
  7. Bland lidt af æblemosen med den sidste halvdel af vaniljestangen, sukker og yoghurt.
  8. Glem væden ud af husblasen.
  9. Kom husblas og æblejuice i en gryde.
  10. Lad husblassen smelte ved svag varme.
  11. Bland 1,5 spiseskeer af æblemos-/yoghurtblandingen i den varme gelatine og æblejuice.
  12. H√¶ld det over i resten af √¶blemos-/yoghurtblandingen og r√łr det sammen.
  13. Find en sifonflaske på 0,5 L.
  14. Lad blandingen¬†l√łbe gennem en si over direkte over i sifonflasken.
  15. Montér gaspatronen og ryst flasken kraftigt.
  16. S√¶t flasken p√• k√łl¬†i 1-2 timer inden brug.
Noter
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Mortens Aften opskrifter
Artikel
Redaktion
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion