ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æggestand i vandbad

PER ASMUSSEN | 1. oktober 2019
Supernem og lækker hjemmelavet æggestand. Det perfekte tilbehør til ålen og julefrokosten! Variér smagsgiverne efter humør. Perfekt til stop-madspild.

I mit køkken betyder vandbad selvfølgelig sous vide.

Lækker og hyggelig ret, der er nem at gøre til sin helt egen. Retten er perfekt efter “stop spild af mad princippet”, da du nemt kan bruge rester, eller hvad du nu lige har i køleskabet.

Du kan frit vælge hvilket fyld, du ønsker i æggemassen; det kan være alt lige fra kylling/bacon/skinke i tern, laks, peberfrugter, broccoli, spinat eller soltørrede tomater.

Osten kan være alt fra revet ost, gruyere, cheddar eller parmesan.

Æggestand i vandbad

Til denne opskrift brugte jeg 2 stk. Ikea 13 centiliter “glas med låg”/sylteglas.


Antal: 2 personer

Æggestand i vandbad

Supernem og lækker hjemmelavet æggestand. Det perfekte tilbehør til ålen og julefrokosten! Variér smagsgiverne efter humør. Perfekt til stop-madspild.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Brunch, Frokost, Morgenmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • Olie smagsneutral
  • 3 stk. Æg
  • 20 gram Parmesan cirka
  • 1 skive Skinke serrano
  • 0.5 deciliter Piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Spray glassene med sprayfedt eller smør dem kort med lidt olie.
  • Hvis du bruger skiver af kød, så bræk/skær det i mindre stykker og fordel det i glassene.
  • Pisk æg sammen med parmesan, piskefløde, salt og peber.
  • Hæld halvdelen af æggemassen i det ene glas og halvdelen i det andet glas.
  • Det er vigtigt, at glassene er fyldt cirka 4/5 op - hvis der er for lidt i glassene, vil de flyde rundt i vandbadet, og hvis der er for meget i, vil æggestanden flyde over.
  • Kom låg på og placér glassene i dit vandbad.
  • Tilbered dem ved 77 grader celsius i 1 time og 10 minutter.
  • Æggestanden er nu klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.