fbpx ‚úÖ22-lags ūüćęchokoladekageūüćį | opskrifter | GastroFun.dk

22-lags chokoladekage

22-lags chokoladekage
Sidst ændret:
Torsdag den 29. august, 2019 - 09:44
Beskrivelse

Chokolademoussekage med 22 lag - så bliver det ikke vildere.

Denne opskrift består af kakaobunde, chokolademousse og en chokoladeganache, så man skal være ualmindelig glad for chokolade for at ville spise denne imponerende kage.

Kagen er fantastisk til gæster og fester, da det meste skal laves dagen inden.

Vi har opskriften fra bogen:¬†"Majas desserter", skrevet af Maja Vase. Hun skriver f√łlgende om den:

"Et lille, men betagende mesterværk bygget op af intet mindre end 22 chokoladelag.

Kagen er skruet helt simpelt sammen: Tynde, bl√łde kakaobunde lagt i lag med luftig chokolademousse.

√ėverst p√• v√¶rket chokoladedryp og sm√•, majest√¶tiske chokolademacarons."

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
10 timer
Tid i alt
11 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (KAKAOBUNDE)
100 g R√łrsukker (Lyst)
35 g Hvedemel
1⁄2 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (CHOKOLADEMOUSSE)
165 g M√¶lkechokolade (M√łrk, gerne Bahibe 46 % fra Valrhona)
  Opskriftsgruppe (PYNT)
50 g Mælkechokolade (Gerne Jivara 40 % fra Valrhona)
3 Macarons (Chokolade - læs f.eks. opskriften i bogen)
Vejledning

KAKAOBUNDE

Pisk √¶g og r√łrsukker lyst og luftigt i¬†en sk√•l.

Sigt hvedemel, kakaopulver og bagepulver sammen i en anden skål og vend det i æggesnapsen.

Sm√łr dejen j√¶vnt ud p√• to bageplader med bagepapir i et ca. 1/2 cm¬†tykt lag, og bag bundene i ovnen ved 210 grader i 5-7 minutter.

Drys et tyndt lag sukker ud over bundene og læg et stykke bagepapir oven på hver.

Vend bundene på hovedet og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden på begge.

Lad bundene k√łle af i et par minutter og stik s√• 10-12 sm√• cirkler (8 cm i diameter) ud af dem med en rund¬†kageudstikker.

Bag bundene én af gangen, hvis du bruger almindelig ovnvarme som mig.

 

CHOKOLADEMOUSSE

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

Bring 75 ml fl√łde til kogepunktet i en lille gryde og h√¶ld det over chokoladen, mens du r√łrer i midten af¬†sk√•len med en dejskraber.

Forts√¶t med at r√łre, til massen samler sig og¬†f√•r en smuk, blank overflade.

Pisk de resterende 175 ml fl√łde til let skum.

Vend f√łrst lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten.

Fordel lidt af moussen i en rund, h√łj silikoneform (10 cm i diameter) og tryk forsigtigt en bund lidt ned i den.

Fortsæt med at bygge kagen op af chokolademousse og bunde.

Afslut med en bund.

Stil moussekagen i fryseren natten over.

Kagen bliver ca. 10 cm h√łj.

Hvis din silikoneform ikke er h√łj nok,¬†s√• ‚Äôforl√¶ng‚Äô den med lidt kageplast¬†af den tykke slags.

 

PYNT

Tag den frosne kage ud af formen¬†og lad den t√ł op p√• et kagefad i¬†k√łleskabet i min. 2 timer.

Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.

Bring fl√łde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og h√¶ld det¬†over chokoladen, mens du r√łrer i midten af sk√•len med en dejskraber.

Forts√¶t med at r√łre, til massen samler sig og f√•r en smuk, blank overflade.

Kom ganachen i en lille kande og hæld den forsigtigt ud over kagens top og lidt ned ad siderne.

Pynt toppen af kagen med chokolademacarons og skovsyreblade.

De drillesyge macarons kan sagtens erstattes af et lille bjerg af friske bær.

22-lags chokoladekage

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Majas desserter", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Kage med nutella
Opskrift
Redaktion
Macarons med saltkaramel
Opskrift
Anette
Chokolade karamel tærte
Opskrift
Anette
G√Ęteau Marcel
Opskrift
Muusmann Forlag
Fransk chokoladetærte
Opskrift
Anette