fbpx ✅ Vikingegryde | opskrifter | GastroFun.dk

Vikingegryde

Vikingegryde
Underrubrik
Serveret med ovnstegte kartofler og tomatsalat
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. februar, 2019 - 09:54
Beskrivelse

Den klassiske ret vikingegryde. Vores udgave serveres med sprøde, ovnstegte kartofler og en tomatsalat.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
15 g Smør
1 Løg
2 spsk Paprika
2 spsk Karry
1⁄4 l Fløde
2 dl Tomatpure
2 dl Ketchup
250 g Champignon
125 g Bacon
  Krydderier (Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike)
1 kg Kartoffel
  Olie
  Krydderier (Salt og peber)
1⁄2 Løg
100 g Feta
Vejledning

Start med at skære skinkeschnitzlerne i tern og brun dem af i lidt smør.

I mellemtiden finhakkes løg og hvidløg, derefter brunes på panden hvor kødet var sammen med paprika og karry. Karryen skal "brændes" og løgene skal få lidt farve, ikke mere.

Tilsæt tomatpure og lad det få en smule farve. Derefter skal der tilsættes ketchup og varm det godt igennem.

Tilsæt fløden og lad det små simre til kødet er mørt. Det må gerne tage 30 minutter. 

Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike (hvis retten mangler lidt smag, så tilsæt evt. fond).

Cirka 10 minutter før retten skal serveres skal baconen steges sprød.

5 minutter før skal cocktailpølserne og champignon tilsættes, så de lige når at få lidt varme.

Vikingegryde

 

Ovnstegte kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i både.

Læg dem i et stort ildfast fad og hæld olie, salt og peber på dem. Brug hænderne til at gnubbe det godt  rundt.

Steg dem i ovnen i 60 minutter ved 200 grader varmluft og lad dem lige køle en smule af før servering.

Ovnstegte kartofler

 

Tomatsalat

Hak løget fint og skær tomaterne i skiver. 

Læg det hele i et fad og drys med feta.

Brug evt. balsamico eddike, olivenolie, salt og peber til at krydre det med.

Tomatsalat

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Hillside Valley Zinfandel Black Label.

Hillside Valley Zinfandel Black Label har en lækker bouquet af mørke bær og en anelse krydderi. Smagen er tæt med rigelig moden frugt i god harmoni med krydderier og med en dejlig vedvarende eftersmag. 

En typisk Zinfandel i elegant stil. Nyd Hillside Valley Black Label til kraftige vikingegryder/simre retter.

Læs mere om vinen og køb den her


 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier