Vikingegryde

Underrubrik
Serveret med ovnstegte kartofler og tomatsalat
Billede
Vikingegryde
Description

Den klassiske ret vikingegryde. Vores udgave serveres med sprøde, ovnstegte kartofler og en tomatsalat.

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
15 g Smør
1 Løg
2 spsk Paprika
2 spsk Karry
1⁄4 l Fløde
2 dl Tomatpure
2 dl Ketchup
250 g Champignon
125 g Bacon
  Krydderier (Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike)
1 kg Kartoffel
  Olie
  Krydderier (Salt og peber)
1⁄2 Løg
100 g Feta
Vejledning

Start med at skære skinkeschnitzlerne i tern og brun dem af i lidt smør.

I mellemtiden finhakkes løg og hvidløg, derefter brunes på panden hvor kødet var sammen med paprika og karry. Karryen skal "brændes" og løgene skal få lidt farve, ikke mere.

Tilsæt tomatpure og lad det få en smule farve. Derefter skal der tilsættes ketchup og varm det godt igennem.

Tilsæt fløden og lad det små simre til kødet er mørt. Det må gerne tage 30 minutter. 

Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike (hvis retten mangler lidt smag, så tilsæt evt. fond).

Cirka 10 minutter før retten skal serveres skal baconen steges sprød.

5 minutter før skal cocktailpølserne og champignon tilsættes, så de lige når at få lidt varme.

Vikingegryde

 

Ovnstegte kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i både.

Læg dem i et stort ildfast fad og hæld olie, salt og peber på dem. Brug hænderne til at gnubbe det godt  rundt.

Steg dem i ovnen i 60 minutter ved 200 grader varmluft og lad dem lige køle en smule af før servering.

Ovnstegte kartofler

 

Tomatsalat

Hak løget fint og skær tomaterne i skiver. 

Læg det hele i et fad og drys med feta.

Brug evt. balsamico eddike, olivenolie, salt og peber til at krydre det med.

Tomatsalat

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier