fbpx Bao med sous vide andebryst 👌 | opskrift på Gastro Fun

Vietnamesiske Bao med Sous Vide Andebryst

Vietnamesiske Bao med Sous Vide Andebryst
Underrubrik
Dampet brød med råsyltede grønsager, chilisauce og koriander
Sidst ændret:
Mandag den 21. oktober, 2019 - 12:46
Sværhedsgrad
Udbytte
18 Stk
Forberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
4 timer, 45 minutter
Ingredienser
30 g Gær
1 spsk Sukker
1⁄2 tsk Salt
2 1⁄2 dl Vand (Lunkent vand)
1⁄2 dl Mælk
1 spsk Olie
1 spsk Risvineddike
500 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
  Olie (Til pensling af Boa)
100 g Sukker
2 dl Eddike (Lys)
25 g Salt
100 g Rødkål
4 spsk Hoisinsauce
1 spsk Sesamfrø
Vejledning

Bao

Bland gær, sukker og salt med lunkent vand i en skål.

Når gæren er opløs, blandes mælk, olie og risvineddike i. Tilsæt mel og ælt dejen godt sammen (det tager ca. 10-15 min).

Bao

Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer, til den er hævet til dobbelt størrelse.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, skal den æltes igennem igen.

Flad dejen ud med hænderne, og drys overfladen med bagepulver. Herefter æltes dejen igen.

Dejen rulles til en lang pølse på en tykkelse på cirka 3 cm.

Bao

Del dejen i 18 stykker på ca. 3 cm. og rul dem til boller. Lad dem hvile i 5 min.

Bao

Rul bollerne flade til 1/2 tykkelse (de skal være ovale). Pensle overfladen med olie, inden de foldes på midten og lægges til hævning på en bageplade med bagepapir, i 1 time under et viskestykke.

Bao

Bao

Til at dampe brødene, brugte jeg vores Silver Crest Monsieur Cuisines damp funktion. Jeg dampede 3 af gangen, i 7 min ved 120 grader damp. (vi ikke har en bambusdamper).

Bao
Bao

Lynsyltede grønsager

De lynsyltede grønsager kan holde sig en uge på køl, så det er en fordel at lave dagen dem dagen inden.

Du vælger selv hvilket grønsager du vil have med til retten. Det kan f.eks. være glaskål og kinaradiser.

Kog sukkeret, eddiken og salten sammen til en lage. Køl det ned til køleskabstemperatur før det skal bruges.

Lynsyltede grønsager

Snit grønsagerne i fine tynde stykker og læg dem i en skål og hæld den kolde lage hen over. Lad det stå og trække i minimum én time, gerne længere tid. 

Råsyltede grønsager

 

Bao fyldet (Andebryst sous vide)

Marinerer de to andebryster med saucen og sesamfrøene.

Sous vide andebryst

Vakuumpak det og tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 58 grader.

Sous vide andebryst

Tag kødet ud af vakuumposen og steg kødet ved middelhøj varme sammen med saucen på en pande i ét minut på hver side.

Sous vide andebryst

Tag kødet af panden og skær det i tynde skiver og læg det på et serveringsfad. Lad marinaden koge/stege videre i et par minutter på panden og hæld det over kødet.

Sous vide andebryst

Snit et bundt frisk koriander og drys det hen over kødet og saucen.

Hvis du ikke har en sous vide, kan du tilberede marinere kødet på samme måde og give det 25 minutter i en varmluft ovn på 200 grader. Andebrysterne kan erstattes af kylling hvis du foretrækker det.

 

Ved spisebordet åbner man ens Bao brød med fingrene, chilisaucen og lidt af saucen fordeles på brødet og derefter lægges kødet, korianderen og de råsyltede grønsager i.

Bao

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Bao med and
Opskrift
Per Asmussen
Bao med oksetværreb sous vide
Artikel
Plindstrup