fbpx 🥖Vietnamesisk baguette - Bánh mì | opskrifter | GastroFun.dk

Vietnamesisk baguette

Vietnamesisk baguette
Underrubrik
Bánh mì
Beskrivelse

Dejlig opskrift på Bánh mì med masser af gode ingredienser. 

Bánh mì er en vietnamesisk sandwich lavet med fransk baguettebrød.

Vi har opskriften fra bogen: "Lêlês urtekøkken", hvor forfatteren Anh Lê siger følgende om retten:

"Denne baguette er rigtig god som madpakke og altid forfriskende med dens forskellige smage."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
6 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
6 timer, 10 minutter
Ingredienser
4 skv baguette (Små lyse baguetter af ren hvede)
8 Æg
  Koriander (8 kviste)
  Koriander (16 blade fra vietnamesisk koriander)
1⁄2 Chili (Stor og rød)
  Smør
4 spsk Soja (Sauce)
2 spsk Chilisate
  Opskriftsgruppe (SYLTEDE GRØNTSAGER)
1 Gulerod (Stor)
1⁄2 Agurk
2 dl Vand
1 dl Eddike
6 spsk Rørsukker
1 tsk Salt
Vejledning

Syltede grøntsager

Lav først de syltede grøntsager.

Bland vand, eddike, rørsukker og salt i en lille gryde, og lad det koge op.

Sluk for blusset, og lad det køle af.

Skyl gulerod og agurk.

Skræl gulerod, og skær begge grøntsager i tynde skiver.

Lad dem ligge natten over i lagen i køleskabet.

 

Baguette

Skyl tomaterne og urterne.

Skær tomaterne i 12 store skiver, chili i skiver, forårsløg i stykker a 5 cm, og halver den hvide ende på langs.

Pluk koriander i store stykker, og pluk bladene fra vietnamesisk koriander.

Lav en urtemix ved at blande koriander, vietnamesisk koriander og forårsløg sammen.

Steg otte spejlæg, og drys lidt salt og peber over.

Flæk baguetterne på midten.

Skær dem halvt igennem, så de er åbne, men ikke løsnet fuldstændigt fra hinanden.

Hæld de syltede grøntsager i en sigte, og lade dem dryppe godt af.

Kom en spiseskefuld soja, smør, ½ spsk. chilisate og en skive leverpostej i hver baguette.

Fordel derefter fyldet i denne rækkefølge: tomatskiver, to spejlæg, urtemix, chili og de syltede grøntsager.

Pak baguetten ind i brunt bagepapir, og server.

Papiret gør det lettere at holde om baguetten, og fyldet løber ikke så nemt ud, mens man spiser.

Source

Urtekøkken

Vi har opskriften fra: "Lêlês urtekøkken".

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Asiatisk Steaksalat
Opskrift
Mette
Asiatiske spareribs
Opskrift
Mette
Asiatisk nudelsalat
Opskrift
Anne Mette Autzen